LCHF-are kan surffa vidare, för det är nånting som aldrig kommer att funkka för mig. Jag gillar min pasta alldeles för mycket och är alldeles för svag i karaktären för att bara lämna bort såna njutningar från min kostcirkel. Nu till frågan*: hur kokar ni er spaghetti? Har ni i olivolja och/eller salt, eller kokar ni helt rakt av i enbart vatten?

*som jag följde med stort intresse då den diskuterades på
Saras korsikanska blogg för en tid sen - äslkar, älskar hennes skriverier förresten, och fantastiska bilder!
kokar i salt och lägger lite smör eller sesam olja i efter.
SvaraRaderaolivolja och salt men har ingen aning om det är rätt?
SvaraRaderaPå tal om Sara; så bra blogg! och ingen skilland om det är preggoinlägg eller bara vädret, allt funkkar.
Bara vatten och salt, olivolja ar val meningen att anvandas bara om ingen sas.
SvaraRaderaMippe
Jag använder olivolja och salt, rikligt av båda. Sen ännu en klick smör i direkt efter att man har hällt ut vattnet!
SvaraRaderaHej! Bara vatten och salt. Såsen fasnar inte så bra om man har olja i vattnet. Håller helt med, skulle aldrig kunna ge upp kolhydrater. Kom just hem från en veckas resa i Italien och har bara ätit pasta, pizza och risotto. Varje dag! :)
SvaraRaderaLite salt och lite olivolja :)
SvaraRaderaSalt och vatten. Häller ev. på olivolja först efteråt.
SvaraRaderaKokar i vatten, utan salt. Sen då jag hällt bort vattnet häller jag i oliv-eller rypsolja.
SvaraRaderaBrukar själv enbart koka i vatten, men tror jag ska sluta stressa över salthalten och ha i en nypa nu, det blir nog godare på det sättet. Och sen smör på efteråt! Nam!
SvaraRaderaAbsolut ingen olja! Massa salt bara. Skölj pastat under kallt vatten direkt när det är klart, så klibbas det inte fast. Sedan i en panna med såsen, och sedan på med olivolja
SvaraRadera