Nog vet ni väl alla den där regeln om regniga dagar? Enligt den steker man plättar.
Raaaaap.
Recept? Okejrå. 2 ägg vispas lätt med en halv dl socker. Tillsätt 4 dl hett vatten och 4 dl mjölk. Vispa i 4 dl mjöl och en nypa salt och låt stå en halvtimme. Stek sen på medelvärme och med mycket smör. Servera exempelvis med äppelmos och lönnsirap.

..o vill man ha Yolandaplättar (som vi alltså brukar äta ombord) så struntar man i vatten och tar grädde istället och så mycket smör att kanterna säkert blir krispiga o hårda. Mulet väder duger oxå om det iten råkar regna :-) kram
SvaraRaderaHm, månne de alls är goda dedär yolandaplättarna, jag undrar just. Måste kanske komma och smaka för att bli övertygad. Jag äter ungefär 5 stycken, ok?
SvaraRadera