Min man fick Sandro-kokboken av mig i födelsedagsgåva, och häromdagen provade vi ett recept på en tagine med kyckling, citron, ingefära och oliver tillsammans med en örtig couscous, och som det råkade sig så hade jag tidigare köpt en flaska libanesiskt vitt vin - och snacka om bra matchning kan jag bara säga. Maten var jättegod (ni kan googla liknande recept) och vinet likaså, de förhöjde varandra och hela middagen fick papegojmärke och plus i marginalen.
Snålvattnet bara rinner när man bläddrar i den här godingen! |
Vinet Chateau Ksara Blanc de Blancs för strax under 14 € kommer från den forna hashodlingsdalen Bekaa, liksom de flesta andra libanesiska viner. Här hos oss är den mest kända producenten säkert Chateau Musar, men Chateau Ksara kommer som god tvåa med landets största export. Jag har alltid gillat libanesiska rödviner, och vet faktiskt inte varför det tog mig så länge att skaffa hem en flaska vitt. Det är en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay och Semillon, och är väldigt citronigt, kryddigt och fylligt utan att kännas för tungt.
Dethär ska jag köpa igen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar