11 feb. 2011

Käk

Kuluttaja -tidningen skrev nyss att finländska babysar äter mest burkmat i hela Europa, kring 2,5 burkar per barn och dag. Jag är långt ifrån en mönsterhusmorsfascist, men jag undrar ju varför? Vi köper också en hel del burkmat, men försöker varva med hemlagat. Gå till butiken måste man ändå liksom, och att koka upp några morötter/poatisar/blomkålskvastar/broccolibitar tar typ 10 minuter, lägg till ytterligare två för kryddning (allt utom salt går ju bra) och stavmixning och så är det klappat och klart. Och detta behöver man ju inte göra varje dag, av ett "kok" blir det ju flera portioner.


Här förevisas inmundigande
av batatmos med maletkött.


Nu är jag riktigt provocerande, men endel av barnmatsburkarna out there både smakar, luktar och ser ut som hundmat. Vill jag inte äta det själv vill jag inte servera det till mina barn heller.

9 kommentarer:

Peppe sa...

jag är helt med dig där (läste också undersökningen).

tycker det är intressant hur folk som inte ammar är dåliga mödrar, men när ungen ska börja äta fast föda ger man vad som helst åt den.

Malin sa...

Mina barn rörde ingenting som jag själv hade rört ihop. Därav 100 % burkmat.

åsa sa...

Vi hade samma problem som Malin, det var bara burkar som dög.

Mamma sa...

Samma som Malin och åsa. Därav släpandet av burkar hem från butiken och tillbaka till glasinsamlingen.

Malin sa...

Skulle ännu vilja tillägga att jag inte ansåg att de burkar vi gav var "vad som helst". Jag var kanske lättlurad, men jag trodde på dem som sa att bebisburkmat är jättetestad medan man inte alltid vet vilka gifter de grönsaker man själv kokar ihop har simmat i. Därför förstod jag inte heller att ha dåligt samvete för att min egen kokkonst inte dög. Och jo, jag försökte flera olika "rätter".

Linda sa...

Jag tror inte alls burkmat är dåligt för barn, tvärtom, men min främsta invändning är den att den smakar så illa! Och jag vet, många säger att barnen vägrar vanlig mat, men då är det ju burkmaten som blivit "normen" - fast det borde vara tvärtom. Skulle de aldrig ha fått burkmat skulle de antagligen vägra äta den - det är hur de är vana liksom.

Mamma sa...

Ännu om det där att " skulle de har aldrig ha fått burkmat skulle de antagligen vägra äta den". Dottern vägra, vägra och vägra äta min mat. Jag fick inte ner något! Har hela frysen full med mat. Sen köpte jag en burk och vips for den ner. Så hon blev nog inte van med min mat hur jag än försökte.

Linda sa...

Mamma, jaa-a, småbarn gillar väl smaklös mat. Konstiga varelser! Lykke är inte speciellt matglad överlag, och skulle väl helst bara ammas tills hon blir 5, men jag trugar och lirkar nog i henne riktig mat så gott jag kan, både burk och egen. Tur att den här fasen ändå är relativt kort - snart kan hon ju äta samma som vi andra!

Helena S sa...

Amen to that!