18 juli 2011

So long

Nu ses vi inte på en stund igen, men under tiden kan ni väl tipsa mig om era favorithamnar eller smultronställen i den åboländska och åländska skärgården? Vi har en tendens att snöa in oss på samma kobbar varje sommar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Verkan i Korpo. Ät gott på Buffalo.
Nagu gästhamn och centrum har vuxit massor det senaste året och kan vara värt ett besök.

skrutte sa...

vet inte vilka kobbar ni brukar fastna på men här kommer mina tips. jag gillar inte stora gästhamnar eller marinor, jag föredrar små genuina hamnar där stilen är lite sådär råddigt kaos o lugnt. eller naturhamnar. bäst är det om man kan nakudoppa...

- aspö - en pärla, en liten idyll där man får fisk och kan titta på får, kor o myisg kyrka. gästhamnen är fin, där kan man ligga vid brygga eller om man vill var ifred o nakubada så mot klippan mitt emot hamnen, därifrån får man en skön promenad til själva hamnen sen. andra alternativet är naturviken på aspös västra sida, en lugn vik därifrån man sen kan promenera över ön till hamnen.

björkö - vacker naturhamn norr om Jurmo, har en insjö på holmen.

jurmo och utö är ju oxå fina!

årets fynd: Jurmo på åland, ligger i ålands nordöstra skärgård - en härlig idyll med så snälla människor. värt att äta en jurmo-burgare! kolla min loggblogg: http://skrutte.ratata.fi/post/287620/. överlag är skärgården nordost om åland mycket vacker om man vill ha lite variation från klassiska åbolands skärgård.

om ni hinner så långt västerut så är Rödhamn, söder om Mariehamn en härlig hamn - kolla min loggblogg: http://skrutte.ratata.fi/post/286400/.

Sydväst om Sottunga finns en superfin naturhamn: Bänö-ö, stor vik så dit ryms massa båtar o ändå får man privacy.

så gillar jag också Vänö - där deltog vi i linedans-kväll förra sommaren med byborna.

och så har jag på tungan några skärgårdshamnar jag inte minns namnet på... ska kolla sjökortet hemma ikväll så kan jag tipsa mer!

ha det superskönt!

perfektionisten sa...

Jag håller med skrutte om Björkö, väl värt ett besök. Källskär utanför Kökar är också värt ett besök.

Carita sa...

Snöa in er - hoppas det inte kommit snö på er :-)
Blir alltid lite avis då jag läser om människor som seglar i väg, men antar att jag skulle bli illamående innan jag kom tio mil hemifrån :-)

Linda sa...

Anonym: Tack! Korpos Buffalo är bekant, men funkkar bäst med bil för vår del. Ännu otestat för i sommar, men ska se till att luncha där snart. Och Kyrkbacken i Nagu har vi besökt ett par gånger i sommar, om inte för annat så för sushin.

Skrutte, du rockar. Björkö, åländska Jurmo och Bänö-ö ska jag lägga bakom örat! Fast jag har hört lite kritik kring bränslebryggan på Jurmo, man lär inte ska kunna gå upp där med segelbåt, där är så grunt - märkte ni nåt sånt?

Perfektionisten, förstår inte hur vi missat det, måste prova.

Carita, hehe! Jag försöker hållas i sittbrunnen och på däck så mycket som möjligt, då slipper man illamåendet.