1 juni 2015

En dag i Stockholm

Den färska femåringen och jag försvann en sväng med Silja Symphony till Stockholm på tumanhand. Resan var mycket lyckad, och höjdpunkterna för Lykke inkluderade bollhavet, Junibacken och pool-avdelningen på båten på hemvägen. Själv gav jag plus i kanten åt att vid varenda måltid få sätta mig vid dukat bord, att jag råkade känna sommelieren på vinbaren ombord och att sluträkningen jag bävade för blev dryga 4€, samt att vi till och med hann med en liten shoppingrunda på Åhlens i city. Dessutom är jag mycket nöjd över hur bra jag lyckades lotsa oss kors och tvärs genom stan med allmänna färdmedel och rätt pressad tidtabell.

Fint väder till sjöss!

Solnedgång över finska viken

Emellanåt överskuggades dock äventyret av födelsedagsbarnets hjärtskärande längtan efter sin lilla syster. Vi konstaterade att vi nästa gång nog ändå gör bäst i att ta med de övriga i familjen, även om det var mysigt också bara vi.

Kärt återseende

2 kommentarer:

Hannah sa...

Vad mysigt med tumisresa! Det blir ju så lätt att man mest fokuserar på de mindre som mer akut behöver hjälp så säkert skönt för henne att få rå om mamma helt själv. :)

Linda sa...

Jo det var nog mysigt (plus att Stockholm alltid är Stockholm!). Försöker att göra nånting med alla barn var för sig ibland, så att tiden inte bara går åt till dedär vardagliga bestyren, utan så man faktiskt har tid att prata med varann och lyssna på den andra i lugn och ro. Behöver iofs inte vara mer krångligt än ett cafébesök eller en stunds stillhet tillsammans i mörkret efter gonattsagan, men ibland är det kiva att lyxa till det!