8 sep. 2015

Att ens göra nånting

Vi har nog alla sett bilden på den lilla tre-årige Alan Kurdi, uppsköljd livlös på en strand. Jag kan knappt andas då jag tänker på honom och hans familj. Man må tycka vad man vill om huruvida det är etiskt rätt att publicera bilder på döda barn, men jag vet att det åtminstone är etiskt fel att inte göra NÅNTING alls. Faktum är att det finns 30 miljoner barn just nu på flykt i Europa och i övriga världen, och som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas allra hårdast.

UNICEF är en av organisationerna som finns på plats med katastrofinsatser både i de konfliktdrabbade länderna, i flyktinglägren och på själva flyktvägen, och de gör vad de kan för att hjälpa - men behoven är fortsatt stora och nu behövs verkligen varje strå som kan bäras till stacken.

 Här är två saker du kan göra nu genast:

- Ge en gåva på unicef.fi eller sms:a UNICEF till 16499 för att skänka 10 euro.

- Hjälp till att sprida UNICEFs krav på Europas regeringar och få fler att skriva under för barn på flykt. UNICEFs krav är att rädda liv, öppna lagliga vägar och följ barnkonventionen. Skriv själv under, och kopiera fast det här blogginlägget till din egen blogg om du har lust. Här är länken till namnunderskriften:  bit.ly/skriv-under.

Detta är ett inlägg i samarbete med Unicef som jag gör i egenskap som "Bloggare för varenda unge".

Inga kommentarer: