21 jan. 2016

Jurmo

Jag ligger ständigt bakom märker jag, och nyåret känns minsann inte särskilt relevant nu i dessa tider då ens some-flöde fylls av tulpaner i snett soljus, och den skarpögda till och med kunnat skymta de första fastlagsbullarna. Men ni kan se det som ett rese-tips istället för en händelserapportering - gänget härunder åkte nämligen ut med Eivor-båten på nyårsafton med destination Jurmo, alltid lika trollskt och vackert i sin stolta karghet.


Vi var maximalt lastade med mat, dryck, målarböcker, blöjor, resesängar och varma ylleunderställ för en vistelse på 3 nätter - och klarade expeditionen med bravur. Vissa njöt kanske mindre av den isande vinden och de lite råa utevistelserna (som synes på bilden) än andra, men överlag var det skönt med promenader under dagen och sedan bastubad och långmiddagar med god mat och bubbel under kvällstimmarna.Vi firade in det nya året i vår stuga, som var aningen större än grannarnas, med blinier, ballonger, skumppa och sprakastickor - men brädades nog av moder Jord som vid tolvslaget ställde till med ett sprakande grönt norrsken som man sällan ser i stan. Ingen sörjde att vi inte skaffat fyrverkerier, om vi säger så.Om nån av er är sugna på att åka hit ut nångång, tar ni bara och bokar en stuga här och kollar förbindelsebåtens tidtabeller här. Från Pärnäs i Nagu tar resan ungefär 3,5 timmar, och ombord finns ett kafé som serverar allt från kaffe och glass till varm mat, och dessutom en liten lekhörna med video för barnen. Väl framme på Jurmo kommer min gamla skolkamrat Klas emot er med sin pick up -truck och kör all packning till stugan - inget bagage-släpande att tänka på, perfekt! Här är ett tidigare inlägg om Jurmo, och här. Nästa gång det bär av ditåt för vår del igen tror jag får bli på sommaren - håller tummarna för rökt flundra i hamnen - en delikatess att nästan bara drömma om nuförtiden...

3 kommentarer:

Hanna sa...

Ganska hurja! Min Man drömmer om just det där. Fast helst skall vi inte till Jurmo utan till egna holmen alldeles där bredvid (ca. 15 min båt fr nötö). Men jag vet inte.. Jag fryser av bara tanken! Haha!

Pia sa...

Häftigt! Och helt underbar min på lillis på första bilden, lite av "they made me do this" ... :)

Melli sa...

Underbart! Min sambo älskar ön, jag har aldrig varit där. Men så tufft av er att åka dit till nyår, med småttor. :D O vilken härlig bild på hela skaran!