19 mars 2014

Vad vi gör

Stort tack för alla lyckönskningar i kommentarsfältet - det är det bästa att titta in här och se att ni läser, bryr er och följer med!

Vi blev en natt "extra" på sjukhuset för att slippa behöva komma in igen följande dag, som de vill att man gör ifall man åker direkt hem. Det var ganska skönt egentligen. Men på måndag ville vi hem, och nu börjar vi komma igång med vardagen så småningom. Vilken konstig känsla det var att räkna till fem personer runt matbordet hörni! Dagarna går, så som de brukar när man just kommit hem med en ny familjemedlem - man hasar runt i mjukisbyxor dagarna i ända, får inte särskilt mycket gjort - och bara snusar och tittar på den lilla. Mest av allt har jag dock ammat, hade glömt hur mycket de små vill äta och vara nära i början. Det är ju så man får skynda sig i duschen och äta nåt snabbt innan det är dags för nästa slurk!

Och det som jag också glömt var den där eländiga mjölkstasen, eller -stigningen, som man brukar tala om. För er som ännu har det framför sig, rekommenderar jag att läsa på om tiden efter förlossningen lika mycket som själva födseln - för då är man rätt ensam, och det är mycket som fortfarande händer i kroppen!

Fast hon kom inte härifrån!


Jag sitter alltså nu här med mina kålblad, ylleinlägg, lansinoh-salva och pump och försöker ordna till dessa hårda vattenmeloner jag fått i utbyte mot min vanliga byst. Eller sitter och sitter, jag halvligger helst, eller står, även det av förekommen anledning. Och försöker snyta mig ytterst försiktigt. Ni förstår kanske?
 
Uuuh, provokativt med en amningsbild! Fast jag fegade ur och höll den 100 % diskret.

Men till all lycka är detta en övergående fas, och om några dagar, nån vecka, är det redan mycket bättre, jag vet det av erfarenhet. Och samtidigt är det ju värt besväret, flere hundra gånger om. Eller åtminstone tre, tycker jag!

8 kommentarer:

Fotograf Niklas Gerkman sa...

Är det kål-bh som jag kan introducera åt min fru som om 7 veckor borde klämma ut ett barn?

Starkismor sa...

Kål i BHn är som att...att komma till himlen! Mysigt med en ny liten bebis. Är också väldigt glad att känna att jag för min del är klar på den här fronten...

Jessica sa...

Grattis nu ännu här också!
Vad gör kålen för mirakel? Har hört talas om citron på ömma bröstvårtor, men kanske det var något man sysslade och slutade med på 80-talet?

minna lindeb sa...

dusch eller lunch. Det är den stora frågan. Idag siktar jag högt: det ska bli en längre promenad!
Ha det bra. p.s Vad hände med kakan ?

Melli sa...

Ooh, babybubblan. <3 Och så hon är fantastiskt fin! Hoppas det lättar snart! För visst är det alltid värt det, sååå många gånger om!

mammaspring sa...

Uuh... hade nästan glömt det där med stenhårda meloner. Men som du säger - det är övergående. Njut av er lilla skatt! Längtar själv efter att få krysta hur jävla galet det än låter.

Linda sa...

Äventyrskocken, kål är jätteskönt i bh:n - klibbar inte fast och kyler sådär passligt. Lycka till! :)

Starkismor, jag tror jag är klar nu jag också, fast mina föräldrar försökte insinuera att man inte kan lämna deras barnbarnsantal till 13. Nå, never say never.

Jessica, citron? Skojar du? Svider inte det helt galet då? Kålbladen känns svala och sköna, men inte vet jag nu heller om de gör mirakel. Den där första veckan är nog en pina!

Minna, lunch ena dagen, dusch den andra? ;) Kakan åts delvis före vi åkte in, och resten när vi kom hem igen, tillsammans med några klunkar champagne. Tror den får bli hennes stående födiskaka, hahah!

Melli, nu känns det äntligen bättre, men en vecka tog det. Och NU kan jag njuta av babybubblan fullt ut, jee! <3

Mammaspring, STOOOOOR GRATTISKRAM till er också! Så roligt att ni fick en liten flicka också - jag tänker playdates i skären i sommar. :)

Basse sa...

Gratulis från Tölö också!
Basse