20 nov. 2015

Saker som irriterar mig, vol 3

MInns ni de tidigare listorna? Jag är en rätt positiv och snäll person 9 av 10 gånger, men ibland känns det bra att let off some steam, ni vet. Så här har ni:

1. Marockanska kakel är helt fint - men INTE när de läggs helt råddigt, i alla färger, mönster och håll och kanter på ett och samma golv. Kakelfirmorna skrattar hela vägen till banken när de blir av med sina restlager till fulla pengen. Vet ni vad jag menar?  Epilepsitriggande mucho.

 2. Rubriker i stil med "this little girls dad did this, and you´ll never guess what happened next..." Blir galen på dessa. Påträffas ofta i facebook-flödet.

3. En gammal goding, som gör sig påmind i dessa stöveltider: strumpor som sakta men säkert glider neråt i stöveln eller sorel-bootsen, tills de korvat sig kring tårna och det inte finns nån annan råd än att stanna, balansera med ena foten bar och göra om hela bestyret, samtidigt som man borde försöka hålla lite stil.

4. När konservlockets lilla drag-del lossnar helt och hållet, och man ÄNDÅ blir tvungen att söka fram konservöppnaren ur lådans djup.

5. Wc-papper som är svängt åt fel håll, så det löper längs väggen.

6. Snorkig restaurangpersonal, som är ointresserade av att ge kunderna service och tror att leenden är ocoola på nåt vis. Finns ofattbart mycket såna, blir lika förvånad varje gång. Skulle vilja mejla deras högstadiestudiehandledare och boka tid för ett snack. Den mest grundläggande egenskapen en person i vilket serviceyrke som helst borde ha är ju nimenomaan viljan att hjälpa och göra andra glada.

7. Älskar facebook-loppisar, speciellt när det gäller barnkläder. Har dock återkommande gånger råkat på försäljningsannonser som bjuder ut brändade reklamprodukter, och inte gratis utan med riktiga europriser. Ni vet, typ finlandia-snapsglas, marlboro-askkoppar osv. Classy. Fast det ska å andra sidan medges att den inte är dum som ber, utan den som betalar.

8. Ännu relaterat till föregående punkt: Folk som inte tvättar kläder de säljer vidare. Snuskigt och otrevligt, trots att jag ändå tvättar sånt jag köpt begagnat - en principsak.

9. Folk som skaffar sig nån ny pryl, och kallar det för "sin nya familjemedlem". Löjligt.

10. Tills sist ett maffigt paket med odrägligt facebook-beteende. Särskilt sånt där man framhäver sig själv (tex "humblebrag") får mig mest att himla med ögonen istället för att klicka på "gilla". Undantag finns givetvis.

Fortsätt gärna listan. Nu är det gyllene tillfället kommet att få ut allt ni burit på så länge - kommentarsfältet är ert!
7 kommentarer:

Hanna sa...

Trean och femman stör mig också sååå! Annars irriterar jag mej på julljus som har färg, speciellt blått. Så fult att jag får ont i ögonen. Och så stör jag mej på folk som mailar på tori.fi annonser och undrar om de får komma och titta eller om saken ännu är till salu och man svarar och sen aldrig hör av sig igen?!! Blir galen!!

Anonym sa...

Facebook överhuvudtaget, har slutat kolla alls och är faktiskt nöjdare som människa. Jag upptäckte nämligen att jag blev irriterad (på folks idiotiska posts) varje gång jag var inne. Funderar på att ta bort min profil helt och hållet.

minna lindeb sa...

När fotgummibanden sprakar i kurisarna.

Vantar på "snart tvååringar"

Katten som hoppar upp i sängen och spinner i örat klockan fyra på natten.

Läxor. Ogjorda.

Omsorgsfullt tillredd mat som ingen av familjemedlemmarna äter.

Snuva och ingen näsduk.

Sandra sa...

Ååh jag stör mej så på finska barnprograms skrikiga röster. Svenska barnprogram har lugnare milda röster. Men dom finska som talar i skriftspråk högt..

Och finnar i ansiktet då. Är över 30 år och minst en gång i veckan blommar det upp en ny. Argh, känns så ofräscht.

Kiva att du har bloggat igen, fortsätt så! Alltid lika roligt att läsa!

Sofia sa...

ÄLSKAR dina listor! Håller med på nästan alla punkter, och nästan alla kommentarer! 8. på din lista är till 99% sann, men om en jacka är använd tex under tio gånger tar jag den hellre otvättad eftersom dom tekniska egenskaperna är bättre då. Och med kaklen gäller samma regel som med det mesta estetiskt att det är helheten(?) (sommitelma på finska) som avgör. Blandade kakel kan vara snyggt, men det kräver öga och sinne för balans. Att bara kasta skit hejvillt omkring sig funkar sällan :).
mina tillägg är

Folk som låtsas som om dom inte kan något, och sedan gör det helt felfritt (jmf. "oj, nej, jag har inte läst på ptovet ALLS" och så får dom en tia), eller dom som säger att dom inte tränat alls men springer ett maraton på under tre timmar och låtsas vara förvånade.

Snygga människor som säger att man skall acceptera och älska sin kropp. Det är sant, men det är inte lika lätt för alla, speciellt om man inte ser ut som dom i reklamerna.

Män (och kvinnor) som tror att vi redan uppnått jämställdhet och att kompetensen avgör, vita som tror att ras/härkomst/religion inte spelar någon roll och gamla tanter/gubbar som inte respekterar unga människor och tvärtom.

Folk som inte svarar på en rak fråga, utan formulerar sitt svar till en fråga för att fiska fram vad "rätt" svar på frågan är. Alternativt: folk som svarar på en rak fråga med något helt annat än du frågade, men som lyckas klämma in lite skryt om sig själv på sidan om.

BHns hakar mot ryggraden på en yogatimme.

Hela världen när jag har PMS.

PMS

Pia sa...

Fnissar åt nr. 9. Min pappa behandlar sina nya prylar som familjemdelemmar, men har aldrig hört honom referara till dom direkt som familjemedlemmar. Obs: gäller till 99% stövlar. Då blir det lite gulligt. Det som jag dock tycker är att alla borde respektera sina prylar lite mer och inte tänka slit & släng.

Tänker som Sofia om nästan oanvända utekläder på loppis, om både jag och köparen tvättar dem så är nog mycket av skyddet gone. Annars yök på fläckiga blusar och byxor.

Mitt bidrag: folk som inte läser mailen ordentligt utan skickar fler svar med frågor om allt som redan fanns i första mailet. Läsförståelse, hallå?

smulan sa...

Människor som svarar "jag får 200 mail om dagen så nä" när man frågar om de sett ens mejl. HALLÅÅÅÅÅÅÅ JAG ORKAR INTE. Är det inte lite 2003 med mejl förresten?