11 juni 2010

Nomen est omen

Dags att ta sig an några fler frågor, dagens tema kan vara namn.

Sonja undrade om bloggens namn: Snigeln Harald är först och främst ett anagram på mitt riktiga namn (ni vet, när man kastar om bokstäverna lite hursomhelst), och känns sympatiskt på nåt sätt. Jag är en ganska lugn och sansad människa, och life in the fast lane attraherar inte mig så mycket mer. Det om snigeln.

Pia ville höra om hur vi valde namnet Lykke: Hon fick det redan ganska tidigt in i graviditeten. Det var en solig septemberdag då jag promenerade till dagis för att hämta hem storebror, jag minns ännu exakt stället var jag korsade gatan, då insikten om att hon skulle heta så slog mig. Mittiallt kom namnet till mig bara, och kändes som det enda tänkbara och totalt självklara alternativet. Alla mina övriga tidigare förslag hade kallhjärtat dissats därhemma, med den ena förevändningen efter den andra. Jag bad således hela hemvägen till högre makter att även snigelpappan skulle förstå hur vackert och fint Lykke var, och hur barnet, ifall det blev en flicka, otänkbart kunde heta något annat. Och det gjorde han faktiskt, i samma stund han hörde det nickade han sitt samtycke. Hennes andra namn, Leona, kom i ett långt senare skede, och är egentligen bara ett sött namn som vi tyckte matchade det första.


Hur är det med er då, hur har ni hittat på namn till era barn? Eller husdjur? Eller andra tingestar ni döpt?

4 kommentarer:

Melli sa...

Lykke är ju så fint! :) Leona sku jag ha velat att min flicka sku ha fått som namn (nåt av de tre vi brukat ge) ifall jag sku ha fått en flicka.
Elias verkade vara en så glad typ att jag tyckte det passade (då hade jag inte märkt att "alla" andra också tyckte det var ett fint namn.. Hans andranamn Mars är ju lite speciellt. ;)
Aamos verkade igen vara en lugn o go kille så tyckte namnet passade honom. Han är dock inte ett dyft lugn nu mer. :D Han fick heta Mathéo i 3 namn för det sku också vara lite ovanligt och börja på M.
Får se vad denna lilla typ får heta, ett ovanligare namn på M ska han väl också få inpusslat någonstans.

hemmahannah.papper.fi sa...

Vi hade några förslag men jättesvårt att bestämma oss så kvällen innan dopannonsen skulle lämnas in drack vi jättemycket vin och skickade in annonsen. Klappat och klart.

Linda sa...

Melli: Amos gillar jag, det fanns på min lista för pojknamn! och Mars är tufft, ett väldigt starkt namn på nåt sätt. Matheo är också fint. Är det förresten en till liten kille ni väntar?

Hemmahanna: Helt huippu, I like!

Melli sa...

Jo en tredje liten pojke verkar det rätt tydligt vara på kommande, åtminstone visade mig barnmorskan området i flere omgångar, kunde ju inte riktigt medge att jag nog inte alls såg vad hon pratade om. ;)
Mars kom lite från det då alla i hans pappas familj heter nåt på M i förstanamn och så även jag (+då det att jag ju tyckte att han såg ut lite som en urgullig alien då han föddes ;) ).. Nu är jag alldeles överväldigad över namnval och sku gärna hälla i mig lite vin för att få det att bli klarare. Lär dock få vänta en tid ännu med det,men några dagar innan namnfesten då om inte annat.. :D