29 aug. 2010

Knep och knåp

Jag har varit en dålig bloggerska, men en desto duktigare bagare! Jag var sjukt imponerad av mig själv efter att jag med mycket möda och stort besvär knåpat ihop la piece de résistance till dagens namnfest:


Exotisk chokladkaka med fyllning av mangomousse och citruskräm


Denna var jag också ganska nöjd med:

Mazarinkaka med vispgrädde och hallon


Ja, som ni förstår kände jag mig väldigt händig och duktig. Men sen kom min svägerska och drog mig rakt ner på jorden igen med detta fantastiskt söta bäddset. Som hon broderat själv. För hand.Vad kan man säga annat än ett förläget tack.

10 kommentarer:

Nina (Flo) sa...

Wow vilken kaka! Och wow vilket broderi också, måste medges.

Frida sa...

Hej! Vilka hantverk, faktiskt! Vi träffades på en mammaträff i våras med magarna i vädret och jag har tittat in på din blogg nu och då. Har inte kommenterat tidigare men nu bara måste jag - vår son föddes samma dag som Lykke (fint namn!) och hans dop var liksom hennes namnfest också idag. Ganska lustigt!

hemMAMAmi sa...

Wow, så fina kakor!! Mazarinen ser gudomlig ut!! :) Nu måste jag säkert börja baka igen...

Linda sa...

Flo: tack!
Frida: Aha, jo, då tror jag att jag vet vem du är. :) Hih, vad kul, hoppas ni hade en lyckad fest ni också! Kanske ses vi över en kopp kaffe nåt tag igen då?
Mami: Den var jättegod, och enkel att göra. Kan lägga upp receptet nåt tag.

Sonja sa...

Jättefint! Kakorna ser så goda ut!

Tutt-Lisa sa...

Oj va den ser o låter god ut den där exotiska chokotårtan! håller på o spanar efter bröllopstårtor som man kunde baka själv. int får man lov till receptet?

Helena S sa...

Snälla du publicera mazarinreceptet, den ser supersmarrig ut (lättare att göra än den andra skönheten)!

Linda sa...

Tack! Recepten till båda kakorna hittade jag på bloggen http://www.heavenlycupcake.se/. Finns mängder av mumsiga recept där!

Tutt-Lisa sa...

tack! tycker du att den kakan sku passa som en bröllopskaka (vinterbröllop och jag vill jag en chokotårta)?
hu god va den liksom? :)

Linda sa...

Tutt-Lisa: Jo, varför inte. Provbaka vettja! Eventuellt skulle jag byta ut citruskrämen mot nånslags hallonmousse istället, och så är det viktigt att fukta bottnarna ordentligt annars är den lite torr. Men visst var den god!