11 aug. 2010

Q&A

Jag blev inspirerad av Maria och Linn och kör också en liten frågestund. Alla med, här är er chans - ni frågar, jag svarar.

14 kommentarer:

emma sa...

hej!
några frågor:
vad det stor skillnad när du fick första och andra barnet?
är det jobbigt med två eller är det lättare nu när du vet hur det funkar så att säga? med en bebe menar jag.
när/med vad ska du börja jobba igen?
vilken är den bästa resan du gjort? om du kan säga.

marie sa...

När tycker du att det börjar bli vardag med en spädis? Eller tycker du att allt funkar bra från början? När blir det lättare liksom?

I vilket land skulle du helst vilja bo om du inte bodde i Finland?

catariina sa...

Vad ska du göra när du blir stor? Vilket är ditt drömjobb?

Pia sa...

Oj så nyfiken jag blir..

1) vad är hemligheten bakom din totala avslappnadhet som så underbart lyser i bloggen trots att du har en nyfödd och ett barn sen tidigare?

2) kumman kaa; Jude Law eller Peter Franzén och varför?

3) När & var har du ridit?

4) vem beundrar du?

Linda sa...

Emmas frågor:

1.vad det stor skillnad när du fick första och andra barnet?
2.är det jobbigt med två eller är det lättare nu när du vet hur det funkar så att säga? med en bebe menar jag.
3.när/med vad ska du börja jobba igen?
4.vilken är den bästa resan du gjort? om du kan säga.

Svar:
1.Aj sådär rent tekniskt, när de landade då? Jo, jättestor. S var svängd åt fel väg, inte med rumpan före men med ansiktet uppåt, och kunde inte svänga sig rätt på väg ut, så det blev epidural, pudendal och gud vet vad för bedövningar plus sugkopp. Jag sprack ganska mycket och hade ont jättelänge efteråt. Med L gick allt jättefort och så smärtfritt att det var nära att hon skulle ha kommit på parkeringsplatsen, för jag bara väntade på att det borde göra mer ont! Krystningsskedet tog 4 minuter, och var helt "luomu".

2. Hittills har det varit ganska lätt. S är inte helt liten mera och klarar och vill göra mycket själv. Som baby var han otroligt krävande, så L ter sig som världens enklaste i jämförelse! Plus att jag säkert är en hel del mer rutinerad och mindre nervös nu med lite mer erfarenhet på nacken.

3. Vet inte ännu. Eventuellt nästa höst, men det beror lite på. Tror jag väntar och ser hur det går med allt. Har mitt jobb på vinimportfirman att gå tillbaks till, men funderar lite på andra möjligheter också.

4. De tre bästa har varit Island (lade upp lite bilder för en tid sen här), Chile (reste runt till en massa vingårdar) och Thailand (min sambo friade till mig under vattnet då vi var i Similan och dyka).

Linda sa...

Maries frågor:

1.När tycker du att det börjar bli vardag med en spädis? Eller tycker du att allt funkar bra från början? När blir det lättare liksom?

2.I vilket land skulle du helst vilja bo om du inte bodde i Finland?

Svar:

1. Hm, det känns som om vardagen inte ännu riktigt börjat. Sommaren har varit så enkel då sambon haft semester, men nu börjar dagisar och jobb och allt, så vi får se. Har en känsla av att lillasyster kommer att få försöka hänga med bäst hon kan medan vi anpassar oss till storebrors scheman.

2. Frankrike ligger mitt hjärta väldigt nära. Jag bodde där då jag var liten, före min pappa gick i pension och vi flyttade till Finland. Annars kunde jag också tänka mig Spanien.

Linda sa...

Catariina:

Hm, undrar om jag nånsin kommer att bli så stor? Åtminstone tror jag inte att jag nånsin kommer att jobba med en och samma sak resten av livet. Jag gillar att jobba med viner, men är också intresserad av juridik och journalistik, och ångrar lite att jag inte studerade ngt sånt istället. Att jobba med språk och kommunikation är också intressant, och kan tänka mig att jobba med att tolka och översätta.

hemmahannah.papper.fi sa...

Vad är det första du brukar tänka då du vaknar?

Linda sa...

Pia:

1) vad är hemligheten bakom din totala avslappnadhet som så underbart lyser i bloggen trots att du har en nyfödd och ett barn sen tidigare?

2) kumman kaa; Jude Law eller Peter Franzén och varför?

3) När & var har du ridit?

4) vem beundrar du?

1. Jag har en tendens att försöka se det goda hos människor, och koncentrera mig på det som känns kiva i livet. Älska, glömma och förlåta och lite flower power så blir det bra.

2. Jude Law. En gnutta feminint hos män kan vara mycket hot!

3. Red aktivt från det att jag var 5 och fick min första ponny, och det var tack vare min hästgalna mamma. I gymnasiet hade jag sen varken tid eller råd att fortsätta, så efter det har det blivit alltför sällan.

4. Det finns många människor jag beundrar av olika orsaker, men min mamma är den jag kommer först att tänka på. Hon är världens bästa mamma åt 5 barn och mormor åt 12 barnbarn, en otroligt klok och varm kvinna och en tålmodig och stödande partner åt pappa. Jag vet inte vad jag ska göra den dagen hon inte finns hos oss mer.

Linda sa...

Hannah:

"Vad är klockan?" och "När och från vilken sida ammade jag senast?" Är så sömning att jag måste anstränga mig för att komma ihåg vad som hänt under natten.

Mia sa...

Vad har du för utbildning?

Linda sa...

Mia: har studerat fotokonst och fransk filologi innan jag slutligen blev tradenom från Arcada med inriktning på marknadsföring och administration.

Mia sa...

Åhå,du har en beundransvärt bred utbildningsgrund! Hur har du lärt dig allt om viner då?

Linda sa...

Mia: Har jobbat på bar, restaurang och på Alko medan jag studerade, och det var medan jag gjorde det som mitt intresse för viner vaknade. Så har jag gått endel kurser också, dels interna på Alko och sen tex på Haaga. Och så har jag förstås druckit en hel del vin också, hehe. Nä, men helt på riktigt, så är det nog kanske det allra bästa sättet att lära sig!