11 juni 2013

Jobbigt

Alltså jo, jag har ett skoj jobb, och jag ska väl egentligen inte klaga. Men jag har en riktig horrorvecka framför mig, med jobb, möten, tastings och resor klockan runt- så inläggen kan komma rätt glest tyvärr. Idag underhöll jag diverse journalister och bloggare tillsammans med winemakern Mark Barth från tyska Wein- und Sektgut Barth - roligt och inte tungttungt på DET viset, men nog tär det på att vara social också, speciellt när man egentligen är mer av en introvert person. Var det Peppe som just skrev om det där? Nå, hur som, att gå emot sin natur och prata sakkunnigt inför okänt folk på det andra inhemska är inte en promenad i parken för mig- är hemskt glad att jag kan kruxa av denhär dagen från kalendern. Nu sova, och ta itu med nästa- och beta av dem en efter en. Är ni förresten introverta eller extroverta, och har ni anpassat er professionella roll efter det? Eller är det en kamp? Vänjer man sig?4 kommentarer:

Morzan sa...

Jag är extrovert. Både till natur och jobb. Men alltid är det ju nervöst att tala inför publik för det. Men jag brukar tänka att just nu (påläst i förväg) är jag specialist på just detta snäva område, och att ingen annan i rummet kan det lika bra som jag. Det ger självförtroende.

Anonym sa...

Extremt introvert. Skulle aldrig klara av det du gör.

Nagu-Hanna sa...

Jag är nog extrovert, och jobbet kräver det också. Att tala inför en publik med gurun är ingen lätt uppgift, men man måste tro på det man gör och då flyter presentationerna också. Urk, nästa keikka blir att stå för avhandlingen på disputationen, då om någonsin måste man tro på sitt eget arbete ;).

Linda sa...

Tacl för era kommentarer! Och det är ju sant att det är lättare om man vet vad man pratar om. Och kanske det är så att man vänjer sig? Är egentligen inte så fasligt blyg av mig, men inte den som prompt måste stå i rampljuset hela tiden. Fast kanske det har mera med värderingar att göra? Tycker det är lite snudd på dåligt hyfs att hela tiden försöka "hävda sig" i sällskap liksom.