21 jan. 2014

Min mage och jag

Jag lovade nåt slags preggis-inlägg för en tid sen. Problemet är att jag inte rikigt kommer på så mycket att berätta. Bebin växer, liksom jag, och det går rätt bra. Har inga desto värre krämpor att ventilera, och inga filosofiska funderingar att dela med mig av heller. Folk frågar oss om det är spännande, nu när det närmar sig (6+ veckor kvar till bf nu) - men nä, inte känns det ens så särskilt spännande. Däremot känns det väldigt roligt, och jag längtar ju såklart efter att få träffa, och lära känna den här lilla krabaten något enormt!

Och så längtar jag väldigt mycket efter att få bli av med all denna extra kroppsvikt jag drar omkring på hela tiden. Även om jag inte klagar, och till och med tycker det är ganska mysigt på det stora hela att vara gravid, så visst är det ju tungt också. Och jag har verkligen inte skonats från alla de vanliga besvären - ont i ryggen, sura uppstötningar, svårt att sova, sammandragningar, humörsvängningar osv - men de hör ju liksom till, så ingen idé att oja sig och voja sig så mycket. Dels går det över, och dels var detta högst antagligen sista gången gillt för vår del, så det gäller att njuta lite också.

Det som känns mest tråkigt för tillfället är att inga kläder riktigt passar. De gravidplagg jag skaffade i första trimestern (byxor, mest) går inte på mig mer. Och inte har jag lust att handla nytt i dethär skedet heller, förutom några supersköna klänningar i stretchiga material som jag fyndade på rean efter jul. Så det jag väntar på riktigt mycket, är att efter förlossningen få sätta igång och amma, amma, amma och röra på mig ordentligt igen, så jag skulle hitta tillbaka till min gamla kropp och gamla garderob!

Så, det var lite om magen och mig. Om ni vill kan vi ju köra lite frågestund? Vad vill ni veta mera om?

5 kommentarer:

Sandra sa...

Jag skulle kunna vara gravid 10 gånger till och få ha minst 10 förlossningar till. Så mysigt är det! Bästa spänningen i världen just före. 3 barn får räcka för er del? Så blir det tyvärr för oss också därför tycker jag det är så härligt när andra skriver om sina graviditeter. Har du måsta köpa mycket nytt eller har ni Ls gamla sparade?

mammaspring sa...

Oj nej... insåg just att jag mest går och stånkar och flåsar och klagar ännu mer sisådär 24/7 och först nu insåg jag att A. jag har själv satt mig i den här situationen B. det är övergående och C. so fucking what. Det hör till! Tack för ditt vakna upp och sluta gnäll-inlägg! Kram

Jessica sa...

Har ni bestämt er för namn (alltså du behöver såklart inte berätta vilket, men vet ni)?
Hur tar de äldre barnen det?
Vad ser du mest fram emot med att vara mammaledig (förutom barnet)?

Mia S sa...

Vilka är dom viktigaste babyprylar man behöver när babyn fötts? Vilken vagn skall man ha? :D Hur har dina tidigare förlossningar varit? Är du skraj eller skall det bli skoj med en till?
Hur tog dom din graviditet på jobbet? (Har du kvinnlig eller manlig chef? Hade själv en inte så positiv upplevelse..) Hur gamla är syskonen nu?

Kexet sa...

Ska du ha nån babyshower?