9 mars 2015

Kleinbus nästa?

Vi är tydligen inte de enda som går i bilbytestankar - men vi har kommit fram till att det inte riktigt räcker med en farmare (eller suv för den delen) för den här 5-personersfamiljen.

Skulle vi mest använda bilen till vardags vore det kanske en annan femma, men eftersom vi vanligtvis förlitar oss på ben, cykel, vespa eller kollektivtrafik när vi rör oss här omkring, och lämnar bilen till veckoslutens längre strapatser, innebär det att den är proppfull när vi ska nånstans. När vi åker till landet så ska ju kattskrället med, och hans transportbur likaså. Och så packning för oss alla, varav en ansenlig del är barnens attiraljer (blöjor, galonkläder, många ombyten, barnvagnen, favoritmjukisen, trasan, etc). Och så maten förstås, kylväskor, toapapper, kol till grillen, eventuellt lite byggmaterial, målfärg, verktyg och fan och hans mormor.

Gone are the days när det räckte med att trycka ner en extra t-shirt, underkläder och tandborste samt en bra bok i en lite rymligare handväska...

http://i.auto-bild.de/ir_img/2/6/8/4/9/Ford-S-Max-729x486-8be882fd28543556.jpg
Ford S-max, starkaste kandidaten för tillfället
 Nu har vi sållat ner till några alternativ, och ska testa oss fram lite i veckan. Men eftersom det troligen finns fler tre-barnsfamiljer (eller kanske nån med äääännu fler ungar, bevare oss!) som läser här - kan ni inte berätta vad ni förflyttar er med, och om ni varit nöjda? Finns det coola, fräsiga familjebilar, eller är det bara att svälja förtreten och tänka praktiskt, förståndigt och bekvämt några år framåt?


5 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår mej inte så mycket på bilar, det är mannen i huset som tar hand om den delen , men vi hade tidigare en Mitsubishi Grandis. Riktigt bra bil och mycket rymligt bagageutrymme. Annars skulle jag rekommendera att skaffa en billig gammal barnvagn att ha på stugan så behöver man inte släpa den av och an ! Så gör vi!

fua sa...

Vi har ju bara två barn, men vi diskuterade just i veckan att vår Volvo v70 börjar vara onödigt stor för oss nu när vi inte mera behöver släpa med fan och hans mormor. Betydligt större än en suv och dom flesta andra farmare, och har varit en bra bil på alla sätt.

Linda sa...

Anonym, iofs förstår jag mig inte så värst på bilar jag heller, men försöker nu mitt bästa bilda mig en uppfattning iaf så att inte maken ska behöva fatta beslutet ensam. Jag ska ju också köra den, så kan lika gärna vara en jag gillar då! :) Min syster hade en Grandis nångång i tiden, de var nöjda med den om jag minns rätt - tack för tipset! Och sant, det lönar sig absolut att ha en lande-vagn också, vilket vi har. En gammal enorm Emmaljunga-traktor som är helt bäst på skogsstigar och sandvägar! :D

Fua, Volvo v70 är bäst (kunde också absolut tänka mig en XC90 om vi hade pengar att kasta omkring oss i mängder, suck...) - det är en sån vi har nu. Känner mig som en typisk Volvo-människa faktiskt, blir helt konstigt att bli en Ford-människa mittiallt. Identitetskris coming up!

Anonym sa...

Vi har fyra barn, och hade en VW Caddy Maxi life när vi behövde transportera barn och vagnar och landegrejor och fan och hans mormor... Den var helt bäst i det skedet, plats för 7 personer och bagage (eller fem personer och MASSA bagage), men lätt att köra och manövrera också i t.ex. parkeringshus och inte onödigt törstig. Man behövde aldrig fundera på vad som ryms med, det gick enkelt att slänga in t.ex. gräsklipparen om det behövdes. Nackdelen är ju att den inte är speciellt intressant, cool och fräsig - men det kommer kanske ändå lägre på prioritetsskalan än att allt ryms med?

Nu är minstingen fem, och vi behöver sällan sååå mycker grejer med (dock fortfarande alla sex personer + hund) , så vi har bytt till den mindre Touranen. Nöjda igen, men de riktigt fräsiga bilarna får nog vänta tills minst två barn har flyttat hemifrån :)

Anonym sa...

Rekommenderar Mazda 6. Bagageutrymmet är rymligt, och vi brukar nog få in allt en 5-personers familj behöver, men vi har förstås ingen katt. Men man kan ju alltid skaffe en box att ha på taket i nödfall så får man med ännu mera.