31 mars 2015

Projektveckan

Jag har haft två mål under veckan som ensamstående. Här är en lägesrapport:

1) äta hälsosamt.
Hade laddat upp med allt möjligt krafs från Ruohonjuuri, och köpt hem grönsaker, frukter, grillad kyckling, fisk, mörkt bröd och havremjölk. Och det har gått jättebra! Jag har ätit allt det, och dessutom knappt druckit nåt vin alls, förutom under fredag och lördagkväll - resten av kvällarna har jag kokat stora koppar te åt mig, och mest grönt faktiskt. Utan honung! Men....därtill har jag ätit en massa choklad, lite bulla och lite glass -vilket ju drar ner lite på slutvitsordet, det hjälps inte. Om jag var bra på att rita skulle ni här få se en bild på mig med en spenatsmoothie i ena näven och en chokladpåse i andra.

2) få mini-me att sluta äta på natten.
Båda mina döttrar har varit hungriga om nätterna, men Juni slutade jag amma redan när hon var 8 månader, och då började vi ge ersättning på flaska istället. Det har hon nu krävt ett par gånger per natt, och nu börjar jag få nog av allt natthoppande och pysslande med pulver och flaskor. Så jag tänkte passa på när maken är borta, och jag råkat känna mig pigg och självsäker, att ta itu med hennes ovana. Och nu är vi redan inne på femte natten utan matningar, vilket är jätteskönt. Men...nu kräver hon att få komma brevid mig och sova istället. Har försökt buffa, tassa och paja henne i spjälsängen, men det blir hon bara helilsk av. Och mys-sjuk som jag är har jag ganska snabbt gett efter och sovit tätt intill henne i stora sängen istället.

Så you win some, you loose some.


3 kommentarer:

Anonym sa...

"Det är slut nu på nattätande i det här huset" fräste jag åt vår stackars halvåring senaste natt. Han vrålade efter sin älskade flaska så tårarna sprutade. Mitt mammahjärta smalt så jag sparkade upp far i huset för att hämta flaskan. Pajade liten och kom plötsligt ihåg hur den äldsta krävde sin nattvälling (som hon sen inte ens drack...) ännu som 2,5åring...
Glad påsk på er!
/ia

Linda sa...

Hjärtat har en tendens att smälta lika fort som öronen på natten. :D Glad påsk tillbaka!

Helena S sa...

Jep, jep. Känner igen det där :))