30 okt. 2015

Fredag i mitt glas

För att jag inte ständigt ska vara längst ner på allas länklistor så ska jag ta mig i kragen och leverera det ni mest vill ha av mig - fredagstipset, varsågoda!

Denna vecka vill jag tipsa om min favoritproducent från mitt favoritvinland, Portugal. Enligt traditionen brukar man där oftast blanda friskt mellan de olika lokala druvsorterna, men i det här fallet har Esporão tagit fram en mycket trevlig ren Verdelho, som kan hittas i vinbutiken för knappa 13€.Området heter Alentejo, och ligger knappa 200 km sydöst från Lissabon. 300 soldagar per år, vida slätter med en jordmån på mestadels lera, granit och skiffer, ger sig tillkänna i form av gröna, syrliga toner blandat med delikat frukt - örter, mineraler och omogen persika kommer jag att tänka på.

Vi är förresten SO LAST SEASON (or the season before that kanske) och käkar fortfarande "dendär avocadopastan" med jämna mellanrum, särskilt när jag inte vill äta kött så ofta mera- och dessa två fann ju varandra på momangen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Tack för det.Den här kombon ska testas.Och vad roligt att ni också åter avocadapastan trots att både den och upphovsparets kärleksrelation är "last season"-ni är inte ensamma.