2 okt. 2015

Knäböjsvinet

På finska kallas dehär billigare vinerna för "kyykkyviini", eftersom de hittas i de lägsta hyllorna på alko, och man få böja sig efter dem. Jag brukar vara ganska bekväm av mig och nappar oftast en flaska från hyllan på ögonhöjd, men nu har jag redan vid ett par tillfällen ansträngt mig och riktat blicken neråt i jakt efter detta specifika spanska rödvin.


Köp två, en till middagen och en till skåpet

 Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot är ett fynd hörni, för det är inte varje sketen fredag man hittar viner under 8 euro som funkkar såhär bra. Särskilt inte ekologiskt framställda. Ett ypperligt "husvin" skulle jag vilja kalla det för - passar bra med det mesta i matväg och också på egen hand. Medelfylligt med en bra dos bär och kryddor samt en trevlig längd i smaken. Alicante är tydligen inte att fnysa åt!

3 kommentarer:

Kugge sa...

Låter perfekt! Tack för tipset! :)

marica - livet i österbotten sa...

Ohh, låter så bra, ska testas! Alltså skulle det inte vara för din blogg så skulle Kennet och jag bara dricka samma vin år ut och år in, du utför en så bra samhällstjänst som delar med dessa tips. Alltid när vi är utan inspis så kikar jag in här efter nåt nytt.

Pia sa...

Tack för tipset, vi testade genast!