17 aug. 2010

Fishy

Vem skulle ha trott att denhär mönjän...



...skulle bli delikata fiskfärsbiffar?



Om det är nåt ni vill prova på delar jag gärna med mig av receptet - det är påriktigt URENKELT, snabbt och gott.

Tar c 30 min, räcker bra till 4.

1 pkt upptinad sej
2 ägg
2 msk mjöl (använder själv rågmjöl, men vanligt vetemjöl duger bra)
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/2 dl finklippt dill
1/2 dl gräddfil

Till stekningen: smör

Blanda allt i en monitoimikone/hushållsassare (har själv en såndär minivariant som ni såg lite av på bilden). Klicka ut och stek biffarna i en vanlig stekpanna med smör. Medelvärme och c 5 min på varje sida. Servera med en sallad, kokta potatisar och en sås av gräddfil, dill, salt o peppar.

7 kommentarer:

Peppe sa...

Mmm, jag tvingade redan min man att laga falafel åt mej (som kompensation). Men nästa gång ska vi följa upp ert recept!

Anonym sa...

Trevligt med fiskresept. Du verkar vara bra på matlagning!

Sonja sa...

Namnam det ska jag testa.

Linda sa...

Jag gillar faktiskt dehär biffarna, för även om de är gjorda på vanlig,billig, och ack så trist sej så smakar de ändå såsom mammas biffar gjorda på "riktig" egenfångad fisk.

Och anonym: tack, vad snällt, nu blev jag glad!

Anonym sa...

Tack - fjärde dagen vardag och hade redan nu ångest för matlagningstorkan jag upplever. Det här blir vår middag ikväll!

N&M´s mama

hemmahannah.papper.fi sa...

Mmmm...tack, det blir det imorgon!

Naja sa...

Tack för tipset! Frysen är halvfull med frusen sej utan att jag vet vad jag ska göra med den så det här passade perfekt.