20 mars 2012

Dagens program

Hade just besök av Maria och lilla E.


Besöket till ära bjöd jag på en makalöst god (och mäktig!) chokladkaka*, vars recept jag fått dagen innan av Helena - tack för det vännen!

Bäst att skriva ner receptet innan min lilla skruttbit till papperslapp försvinner.

Päron och chokladkaka

-2,5 dl socker
-2,5 dl mjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk stark kakao
- 150 gr smör
- 2 ägg
- 1,5 dl hett vatten
- 2 päron
- florsocker

Sätt ugnen på 200C. Blanda de torra ingredienserna, smält smöret och tillsätt det. Blanda ner ett ägg i taget, sedan vattnet och blanda väl. Skala och klyfta eller skiva päronen och lägg på botten av en bakplåtspappersbeklädd form. Häll över smeten och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Låt kakan svalna, vänd sedan upp och ner på ett fat och pudra med florsocker. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.


*får man säga så om nånting man själv bakat?

2 kommentarer:

Helena S sa...

Hehe! ;) Makalöst god!

Linda sa...

Den var ju det! Men nästa gång ska jag hälla lite cognac i grädden tror jag - nu hade det inte funkkat då hälften av gästerna var knähöga.