28 nov. 2013

Fattigmans bouillabaisse

Eller barnfamiljens kanske? Testade ett recept från färskaste Vi Föräldrar-tidningen, där en av veckomenyns rätter var denhär fisksoppan med saffran. Riktigt god, och både lätt och ganska snabb att tillreda. Är inte direkt världsbäst på att fixa fram goda fiskrätter (kommer bara inte riktigt naturligt, måste anstränga mig att fundera ut nåt bra, eller kolla recept i förväg) så tror jag kommer att göra den här igen.

Fin färg på soppan, glad!
 Gör så här: Fräs en gul lök och några klyftor vitlök i olja. Tillsätt ett paket saffran.
Tillsätt två paket krossade tomater, 2 dl yoghurt/creme fraîche och en fiskbuljongskub.
Låt koka upp. Skär 4 potatisar och 4 morötter i små bitar och koka tills de blir mjuka.
Mixa med stavmixer och tillsätt sen kallt vatten till passlig konsistens (jag satte c 6 deciliter). Koka upp pånytt, och skär torsk eller sej (fryst går bra, men låt tina lite först!) i lämpliga bitar, häll i och låt sjuda i ett par minuter, tills fisken inte är genomskinlig längre. Smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek. Servera med bröd.

En annan fiskfavorit är denna, ifall nån behöver inspis! Eller är ni gurun på att tillreda fisk? Har ni kanske nå bra recept? Tycker om det mesta, förutom lax som smakar för fett på nåt sätt.

1 kommentar:

Hanna sa...

Mums! Det ser jättegott ut. Jag är också jättedålig på att laga fisk. Men både denna bouillabaisse och dina färsbiffar skall absolut lagas nu inom när framtid!