11 nov. 2013

Unicef och Filippinerna - vill du hjälpa?

Jag är med i Unicefs "Bloggare för varenda unge", och nu har ju, som ingen kan ha missat, tyfonen Haiyan dragit in över Filippinerna och drabbat miljontals människor. Som alltid i såna här katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. UNICEFs högsta prioritet är nu att rädda dehär barns liv. De skickar som bäst ut ut mediciner, mat, rent vatten, tvål och andra hygienartiklar samt presseningar från centrallagret i Köpenhamn till de drabbade barnen och deras familjer, men din hjälp skulle vara mycket uppskattad - varendra strå som dras till stacken räknas.
 
 
 
Vill du göra nåt för dehär barnen, utan att ens behöva lyfta rumpan ur soffan, kan du klicka in dig på unicef.fi och ge en gåva, eller skicka ett sms med texten UNICEF till numret 16499 för att ge 10 euro. Enklare än så kan det inte bli!

 

4 kommentarer:

Johanna sa...

Tack för tipset! Eller påminnelsen kanske. Konstigt hur jag tänkt på detta, men egentligen inte slagits av tanken att jag ju faktiskt kan göra nånting. Man blir lätt så hemblind och tänker att det som händer i andra sidan jorden inte angår en, och att man själv har tillräckligt att tänka på. Men egentligen känns det ju bra också för en själv att kunna hjälpa, fast jag hör att det låter själviskt.

Anonym sa...

Hej,
Tack för att du lyfte fram det här-
jag är ingen bloggare;
men passade på att utmana mina vänner inspirerad av dej!

Moroten sa...

Bra påminnelse! Har gett, fast via Kyrkans utlandshjälp.

Fru F sa...

Även jag har deltagit, tack för inlägget!