8 jan. 2014

Om att ha barnvakt

När sonen är hos sin pappa brukar vi ibland komma oss för att boka barnvakt till lillasyster och göra nånting på tumis, maken och jag. Jag vet inte hur det är hos er, men vi behöver då verkligen inte ha dåligt samvete för dotterns skull- att ha barnvakt är ungefär det roligaste i underhållningsväg hon vet, näst efter kanske borgbacken och snadistadi.

Nu har vi utökat barnvaktsgänget med ytterligare en person, som fått högsta poäng av dottern. Låt mig illustrera detta på följande vis: när jag hämtade från dagisgården, lade hon snabbt benen på ryggen vid blotta åsynen av mig, och sprang i skydd under ett utebord, dit jag omöjligt kunde kravla mig. Detta under bister uppsyn och muttrande om "dumma mamma, varför kommer du så tidigt?". Det enda jag behövde säga var "hej gumman, minns du att Laura kommer idag?"- efter dessa magiska ord sprack ett leende fram, humöret ändrades som genom trollslag, och hon sprang upp och vidare till tanterna för att hastigt tacka för dagen. Väl hemma parkerade hon sig vid ytterdörren för att invänta sällskapet, trots att jag för döva öron förklarade att det ännu skulle dröja åtminstone en timme...

Nå, hon hade en toppen kväll, och vi hade för all del riktigt trevligt vi också. Lite koreanskt, en promenad och lite Lux Helsinki. 

Bulgogi

Denna varningstext fanns på toa - hoppas jag gjorde allt rätt!

På hashtagen luxhelsinki fanns flera identiska bilder, haha

7 kommentarer:

Fru F sa...

Var ni på Bulevarden?

Fru F sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pia sa...

Samma här! alltså angående barnvakt. Våra kids riktigt planerar vad J och jag kunde göra på tumis så att de får ha barnvakt.. :)

Sandra sa...

Gud så tumistid låter skönt i mina öron! Lite preggisupdates??

Sofia sa...

Åh jag skulle så gärna! Jag har bara inte lyckats hitta någon, och det känns underligt att be någon man inte känner. far- och morföräldrar barnvaktar ibland, men sällan mera än ett par gånger i året. Fast nu då vi har flyttat kan man hoppas att det blir lite oftare

Linda sa...

Mia, nej, finns där också nånting koreanskt? Vi var i Kronohagen på Korea House.

Pia, tänk så skönt att det kan vara så.

Sandra, jo det behövs nog emellanåt. Och det lär ju bli lite mindre av sånt en tid framöver sen igen när babyn kommer... Ska se vad jag kan åstadkomma för preggo-inlägg. :)

Sofia, vi har inga far- eller morföräldrar i stan, så vi har tytt oss mest till utomstående. Denhär flickan är god kompis till vår vanliga barnvakt, och förra gången vaktade de L tillsammans, så hon "skolades in" lite, vilket jag tror var en bra idé. Men inte är det så lätt att hitta pålitliga barnvakter, nej!

Hannah sa...

Ååååh, vad ljuvligt! Och man ska absolut inte ha dåligt samvete för att man tar sig egen tid eller tumistid, hur skulle man annars orka med hela rumban? Nej, fram för lite romance och ostörda timmar på soffan med chipsskålen i famnen.