5 feb. 2014

Förberedelser

Nu har min mammaledighet officiellt börjat (varit på semester hittills), och nesting-instinkterna har börjat göra sig påminda. Häromnatten låg jag tex sömnlös och grubblade på vem som lånat vad av oss, och vad vi lånat av vem och således inte längre har och behöver skaffa. Efter att följande dag ha vänt upp och ner på vår vind, är klädessituationen under kontroll - små, små minisparkdräkter, strumpor, omlottskoftor och mössor är nu tvättade och vikta och väntar på att få komma i användning. Hittade också några Boob-amningstoppar som jag glömt att jag hade, samt skallror, böcker och nappflaskor som legat undanpackade i ett par år - nostalgiskt!

Miniatyrnapparna

 Igår efter dagis gick jag med dottern till den lokala babytillbehörsbutiken här på ön och skaffade förutom den absolut livsnödvändiga "räddaren i nöden" -lanolinsalvan Lansinoh också några små nappar som blivande storasyster fick välja ut. Försöker smyga in lite kökspsykologisk förberedelse även för henne, så att den här nya krabatens ankomst inte ska komma som en så stor chock senare.


På min lista står ännu:

-sitter (fixas idag)
- sängen ner från vinden, uppfräschning och eventuellt några nya lakan
- pump - tror det får bli en elektrisk denna gång, alla verkar rekommendera dem, och jag gillade aldrig knarrandet från vår gamla manuella
- några nya flaskor och nya napp-delar
- en såndär ångkokare för flaskor och nappar, som man sätter i mikron - har haft en, men VAAAR är den? Är mycket smidigare än att börja koka i kastrull!
- bärsjal - har haft två, men VAAAAR är de? Finns inget mysigare än att bära sitt knyte tätt mot hjärtat, och sjalen är SÅ mycket mjukare och gosigare än selarna i början
- nya amningsbehån ( men det tro jag att får bli till efter födseln, svårt att ha koll på storlek och sånt innan, så jag får klara mig med mina gamla i början)
- blöjor (både tyg och vanliga, helt som vi körde sist också). Har en del kvar, men tror vi måste uppdatera lite.

Är det månne nånting jag glömt?


8 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till mammaledighet så där på riktigt!
Linda, du minns väl att vi har er Ergo-bärgrej? Vi använder den faktiskt sporadiskt ännu på resor då man inte kan hålla koll på en galloperande galning men meddela direkt ni vill ha den tillbaka! Åtminstone för oss funkade den först då O hade blivit en viss längd och han således satt bekvämare med benen. Martina

Linda sa...

Ja just det, det var ni som hade den. Vad bra, för den var vi supernöjda med! Men den behöver vi inte tillbaka riktigt ännu, i början går det ju så jättebra med bärsjal - bara jag sku kunna lokalisera våra som är på vift... :)

minna lindeb sa...

Nenä Frida.
Septidin för navelsträngskvarlevan
Bomullspinnar.
Fuktighetskräm åt dej.
Babybadkar.
Ordentliga babystrumpor som inte trillar av.
Trafikskydd.
Mjukt underlag att ha på skötbordet.

Ses på BB!

Fru F sa...

Jag har en brun tricot slen, knappt använd, för en billig peng ifall du är intresserad. Låter mysigt att ta fram alla grejer!

maria - muminmamman sa...

Mysigt mysigt! Snart är det dags, superspännande! Måste bara kommentera att hur konstigt det än låter så hatade vår trea bärsjalen redan som nyfödd, men bärsele gick hur bra som helst! Och glöm inte chokolagret för dig, det är viktigt med mycket energi då man ammar ;)

maria - muminmamman sa...

Mysigt mysigt! Snart är det dags, superspännande! Måste bara kommentera att hur konstigt det än låter så hatade vår trea bärsjalen redan som nyfödd, men bärsele gick hur bra som helst! Och glöm inte chokolagret för dig, det är viktigt med mycket energi då man ammar ;)

Helena S sa...

Du får gärna köpa min pump (mycket lite använd). Kommer inte på annat man kan behöva, jösses så snabbt man glömmer!! Iik, det närmar sig!

Maria sa...

Hej, nu har du kanske lokaliserat sjalen redan?

Jag&E lånade i tiderna en lång röd bärsjal av dig som sedan fortsatte till Anna har jag ett minne av (om det inte var hennes?). (Ni lånade senare en manduca av oss som jag tyvärr redan gett bort)