7 apr. 2015

Fiskarfrugan kom till stan


Medan det tisslas och tasslas i dotterns rum, troligen angående undertecknads bemärkelsedag imorgon, ska jag passa på att redogöra för mitt eftermiddagssällskap. Som ni redan vet är Pia extremt begåvad på layout och sånt, och hon gör ju annat än vinflaskor - till exempel har hon fixat Johanna Alvestads (mer känd som bloggaren Kalastajan Vaimo) stickningsbok som utkom precis just.

Vacker som en dag OCH symppis!
Eftersom Johanna är ungefär den enda finska bloggaren jag läser regelbundet, och som dessutom stickar fina grejer som till och med en nybörjare som jag kunde våga sig på, gick jag gärna på releasepartyt på Menita garnbutiken. Förutom boken jag köpte, fick alla gäster dessutom en grymt fin goodiebag med hem -där var garn, en virkkrok, nyaste Novita-numret, två garnnystan och en skoj bok om barnklädssömnad av återvunna textilier. Nu ska jag bara välja ut ett passligt projekt och så ska stickorna få glöda - och denna gång ska det INTE blir ett par sockor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev nyfiken på boken om att sy barnkläder av återvunna textilier. Vad heter den? Jagar inspiration att förvandla en hel hög gamla paltor till nåt användbart för barnen.

Helena S sa...

Min kompis gjorde ett fint lapptäcke av sin sons favorittröjor.

Linda sa...

Armywifen, den heter Siksakkia av May B. Langhelle. KOlla ifall den skulle finnas på tex Adlibris!

Helena, vilken bra idé!

Armywifen Heidi sa...

Tack Linda, jag beställde den via bibban. Helmet är bäst!

Och tack Helena, bra idé med lapptäcke.