7 apr. 2015

Påsken 2015

Ja, den kom och gick i ett huj. Vi fick hem tuppen på täppan från Egypten, och åkte genast ut till skärgården för att njuta av ett långt veckoslut. Har umgåtts med familjen, grillat korv, letat påskägg, fått besök av påskhäxor, och grejat en hel del i trädgården.

Förenar nytta med nöje - korvgrillning och kvist-röjning
Tomten är ganska stor, och det skulle finnas hur mycket arbete som helst där. Det här med att beskära, plantera, kompostera, odla -det är nånting som är jätteroligt å ena sidan, men å andra sidan blir jag lite nervös av det. Är rädd att göra helt fel och ta livet av alla potentiellt fina plantor, eller sen sätta ner tid och energi på nånting som måste göras om, eller alternativt inte spelar nån roll överhuvudtaget.Två får plats på den här gungan!

Åtminstone finns det lebensraum för ungarna, vilket kan behövas. Och så försöker jag påminna mig om att det är bättre att göra nånting än ingenting alls, att det är både skönt och terapeutiskt att låta kroppen arbeta och doppa ner fingrarna i myllan, och att ingen är en expert från början.


En håller sig sklickligt undan för hundjäklarna

Pepsi blir som en annan katt när vi kommer till landet. Borta är klago-jamandet och gryningsrastlösheten som vi blir galna på i stan - här är han är ute på äventyr dagen lång, och på kvällen då vi tar in honom är han vrålhungrig och dessutom ovanligt kelsjuk. Och så sover han som en stock i vår säng hela natten, utan minsta lilla knyst.

2 kommentarer:

Nickby rapporterar sa...

Och jösses ett så fint hus! Jag drabbades av akut avund av den svåra sorten!

Linda sa...

Vårt kråkslott, menar du? Jag är sen igen avundsjuk på alla som kan lägga sina överlopps slantar på södernresor med familjen.... :/