21 juni 2010

Midsommar on my mind

Fjädersaft, eller flädersaft, som vi vuxna i huset hellre kallar den, är ett av de få återkommande måsten som finns på min Ikea-inköpslista. Också lingondrickan är rätt god, och som bäst testar vi blåbärssaften. Helt okej, om än lite söt.Men flädersaften, den är svår att klå - och vill ni servera något festligt och somrigt på midsommarens balunser så kan jag ge er ett hett tips: Mosa lite bär, tex röda vinbär eller hallon, lätt med en gaffel, lägg i bottnet av ett skumppaglas, häll en skvätt flädersaftkoncentrat på, och fyll upp med ett torrt mousserande vin. Vill man göra en större sats blir proportionerna c. 1 dl saftkoncentrat, 2 dl bär och en flaska skumvin.Kir Royal är bara så yesterday.

6 kommentarer:

Housewife sa...

Tack för tipset! Vi får gäster imorgon och detta blir en perfekt välkomstdrink!

Pia sa...

flädersaft är så gott! Att blanda med skumppa hade jag inte tänkt på, tack för tipset. Brukar blanda bål åt barnen av den saften med lime, mynta och sprite.

Linda sa...

Housewife - berätta vad ni tyckte sen!
Pia - Visst är det! Bålreceptet låter gott också det, ska testa nåt tag.

skrutte sa...

Oj, låter ljuvligt! Bör testas denna midsommar!

Tutt-Lisa sa...

slurp blev såå törstig! måst testa! ha en skön midsommar, Tossan! :)

Flo sa...

Låter gott! Jag har ett tips på fläderlimsa för barnen: späd ut fläderblomssaften med vichy istället för vatten! Det är helt supergott. Särskilt om den är ganska svag. Kanske piffa upp med bären enligt Lindas förslag till midsommarfesten?