Vem skulle ha trott att denhär mönjän...
...skulle bli delikata fiskfärsbiffar?
Om det är nåt ni vill prova på delar jag gärna med mig av receptet - det är påriktigt URENKELT, snabbt och gott.
Tar c 30 min, räcker bra till 4.
1 pkt upptinad sej
2 ägg
2 msk mjöl (använder själv rågmjöl, men vanligt vetemjöl duger bra)
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/2 dl finklippt dill
1/2 dl gräddfil
Till stekningen: smör
Blanda allt i en monitoimikone/hushållsassare (har själv en såndär minivariant som ni såg lite av på bilden). Klicka ut och stek biffarna i en vanlig stekpanna med smör. Medelvärme och c 5 min på varje sida. Servera med en sallad, kokta potatisar och en sås av gräddfil, dill, salt o peppar.
7 kommentarer:
Mmm, jag tvingade redan min man att laga falafel åt mej (som kompensation). Men nästa gång ska vi följa upp ert recept!
Trevligt med fiskresept. Du verkar vara bra på matlagning!
Namnam det ska jag testa.
Jag gillar faktiskt dehär biffarna, för även om de är gjorda på vanlig,billig, och ack så trist sej så smakar de ändå såsom mammas biffar gjorda på "riktig" egenfångad fisk.
Och anonym: tack, vad snällt, nu blev jag glad!
Tack - fjärde dagen vardag och hade redan nu ångest för matlagningstorkan jag upplever. Det här blir vår middag ikväll!
N&M´s mama
Mmmm...tack, det blir det imorgon!
Tack för tipset! Frysen är halvfull med frusen sej utan att jag vet vad jag ska göra med den så det här passade perfekt.
Skicka en kommentar