12 sep. 2010

Hair today, gone tomorrow

Jag panikerar lite varje gång jag stiger ur duschen nuförtiden och ska borsta håret. Under graviditeten tappade jag nämligen inte ett endaste litet ett hårstrå, och nu tycks de alla trilla av - med råge. Jag står där med näven full av hår och misstänker att det stående skämtet angående vår dotters yviga fjunhuvud ("on tullut isäänsä, hehe" - den stolte fadern är nämligen rätt tunn på hjässan) snart riktas mot mig. Huskurer anyone?

2 kommentarer:

Sonja sa...

Är exakt i samma situation. Men eftersom jag inte tappade nåt alls under graviditeten har jag tänkt att det finns att ta av. Nu började jag ändå med att testa grejen att inte tvätta håret med schampo. Har nu pågått en vecka, jag tvättar alltså bara med balsam och det funkar. Nu har jag ju lockigt och ganska torrt hår så jag vet inte om det funkar för alla. Mer tips finns på www.lockig.se.

hemMAMAmi sa...

Jag har inga tips att komma med, bara lite tröstsamma ord. Jag hade helt samma sak efter att Li föddes, och då jag frågade om saken på rådgivningen så sade de att det går över då man slutar amma. Vilket det eventuellt nog gjorde. Dit for alltså den drömmen om att amma i typ 5 år, hehe! ;)