29 aug. 2012

En dag som prinsessa?

Jaha, vad tycker ni om skönhetstävlingar för barn då? Nå, såhär tycker jag: nejtack. Att drapera det i flummiga ordval och tona ner det så gott det går hjälper inte, för det är sist och slutligen ändå just vad det är fråga om - att tävla med sitt utseende. Barn ska inte behöva fundera på sånt, utan få istället lära sig att alla är olika, alla är fina som de är, och framför allt så duger man själv precis som man är! Att leka hemma med mammas mejk, gräva i smyckesskrinen och göra miner i spegeln medan man provar tokiga hattar - det är på en helt annan nivå i min bok, och på den får såna lekar gärna stanna.

Bild från filmen Little Miss Sunshine
På facebook finns en sida men kan gilla ifall man inte stöder skönhetstävlingar för barn i Finland, och så finns det en (lite illa formulerad, visserligen) adress man kan underteckna här.

3 kommentarer:

Annika sa...

Jag är emot dylika tävlingar och tycker förövrigt att denna Marjo som planerat detta inte riktigt har alla tomtar hemma, men jag tycker för det att det är hemskt att hon fått dödshot för att hon kommit ut med sina planer ! Vad har folk för fel !?
Men i ärlighetens namn måste jag nog förövrigt också säga att jag vet inte vem man skall anklaga: den som planerar dessa hemska sexistiska tävlingarna eller föräldrarna som låter sina barn delta.

Anonym sa...

Fast jag undrar om hon verkligen fått dödshot, eller om hon bara påstår det för att det skulle vara bättre motiverat att dra sig ur då publiciteten blev obekvämt negativ... För på riktigt, skulle nån verkligen hota döda p.g.a. en tv-serie..? Nå, kanske.

Linda sa...

Annika, nåjo, att hota någon till livet är ju lite väl dramatiskt i de flesta sammanhang, för att inte tala om dethär. Men anonym har en point, det är ju inte sagt att det ens är sant?