![]() |
Fin färg på soppan, glad! |
Tillsätt två paket krossade tomater, 2 dl yoghurt/creme fraîche och en fiskbuljongskub.
Låt koka upp. Skär 4 potatisar och 4 morötter i små bitar och koka tills de blir mjuka.
Mixa med stavmixer och tillsätt sen kallt vatten till passlig konsistens (jag satte c 6 deciliter). Koka upp pånytt, och skär torsk eller sej (fryst går bra, men låt tina lite först!) i lämpliga bitar, häll i och låt sjuda i ett par minuter, tills fisken inte är genomskinlig längre. Smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek. Servera med bröd.
En annan fiskfavorit är denna, ifall nån behöver inspis! Eller är ni gurun på att tillreda fisk? Har ni kanske nå bra recept? Tycker om det mesta, förutom lax som smakar för fett på nåt sätt.
1 kommentar:
Mums! Det ser jättegott ut. Jag är också jättedålig på att laga fisk. Men både denna bouillabaisse och dina färsbiffar skall absolut lagas nu inom när framtid!
Skicka en kommentar