30 jan. 2015

Snigelns thaisallad

Hade höggravida OCH superfräscha (hur det nu går ihop, har ingen erfarenhet själv) Maria här på lunch igår, och vi talade bl.a. om hur tråkigt det är att vareviga dag försöka hitta på nånting gott till middag. Kraven är ju så många - det ska gå snabbt, det ska gå hem hos alla kräsna middagsätare och dessutom kännas varierat, för man kan ju inte köra spenatplättar och fiskpinnar hela tiden heller. Så ifall nån behöver inspis så kommer här receptet på nudelsalladen jag blandade ihop, den tar cirka en halvtimme att fixa och kan ätas både varm och kall!

För 4 pers behöver du:

-nudlar
- en grillad kyckling
- en påse frusen wokmix
-saltade jordnötter
-en eller två krukor koriander
-några lime
-körsbärstomater
- en burk ananas
- en avocado
-en matsked fisksås
-sweet chili -sås
-rapsolja


Koka nudlarna, bena ur och skär kycklingen i små bitar. Fräs wokmixen i het panna med lite olja.
Blanda 2 msk olja med fisksåsen, lite sweet chili-sås och rejält med limesaft i en skål. Vänd ner nudlar, kyckling, grönsakerna och koriandern. Strö över nötter och servera med limeklyftor. 

Jag älskar koriander och tycker man kan klippa ner massor av den, men i övrigt kan man ju blanda ner vad man har hemma, lämna bort, eller addera sånt man gillar, samt variera styrkan på dressingen enligt vem som ska äta.




Inga kommentarer: