22 maj 2015

Smulis - lätt som plätt!

Det finns ju inget enklare och snabbare än smulpaj, och med en överbliven rabarberstjälke och en näve av fjolårets frusna röda vinbär blev detta dagens fika (okej, lunch) för mig, hehe. Det här superba receptet är från Clara Lidströms fina barnbok Baka!:

De svarta priplorna är linfrö, mitt eget tillskott

Blanda 2 dl havregryn, 1 dl mjöl, 1 dl socker, och 1 tsk bakpulver. Tärna ner 100 gr mjukt smör och blanda till en smulig smet. Blanda bär eller frukt med smulorna i en smörad och gärna ganska liten pajform (blir saftigare då!). Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i c 20 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljglass*.

*jag använde Lidls Bourbon Vanilla, jättegod! Den är en av de kanske tio sakerna som jag oftast köper just från Lidl. Andra bra grejer är deras grekiska yoghurt, muesli, butiksgräddade bröd, avocadon, blöjor, mozzarella och feta, och så hel, frusen spenat. På tal om ingenting.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack, hade just några rabarbersjälkar i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra av, men en paj skulle ju sitta ganska bra. Den blir inte sur då?

Hannah sa...

Tack för tipset! Älskar själv också Lidl, köper (förutom det du tipsade om) mycket ostar, chark och annat smarrigt.