20 apr. 2011

Bästisen

Lykkes bästa och tillika* enda vän** fyller snart år. Eftersom hon firar på resande fot överräcker vi en liten gratulation redan idag.* sambon påstår att det bara är i Pargas man säger så, kan det stämma? Och nej, jag är inte från Pargas.

** det är nog inte alls så sorgligt som det låter att bara ha en endaste vän, det är kvaliteten och inte kvantiteten som räknas. Inte heller är det sorgligt att man inte fått välja sina vänner själv

5 kommentarer:

Chniil sa...

Nej, tillika används nog i Västnyland också, iaf mellan Ingå och Hangö! Ett fantastisk ord om man frågar mig.

marica sa...

Jag tänkte faktiskt på det där idag i jobbet när jag hade en halvtimme över för funderingar i samband med monitorövervakning.

Då kom jag fram till att jag har två vänner, altså vänner i den bemärkelsen att jag skulle våga sätta mitt liv i deras händer utan att ens överväga tanken på att de skulle kunna såra eller överge mig.

sen ansåg jag mig mycket lyckligt lottad! det är verkligen inte alla som har en endaste riktig vän. i den sannna bemärkelsen. FB luras bigtime!

Helena S sa...

Elsa är en lycklig tjej som har en så givmild tillika söt bästis som er lilla hoppegroda! Puss!

Nagu-Hanna sa...

Höh, tillika används nog annanstans också! SVärföräldrarna i Österbotten använder det lika flitigt som mina kompisar kring Åbo-trakten (inte bara i Pargas!) och släktingar i Västra Nyland. Din sambo får nog uppdatera sin info ;)

Linda sa...

Camilla, det kändes som att det var dert enda rätta i just den meningen!

Marica, fb förskönar nog både det ena och det andra, och hellre två sanna vänner i verkligheten än 500 ytliga bekanta på fejjan! Dock skulle jag kanske helst inte se att Lykke lade sitt liv i händerna på Elsa, hur goda vänner de än må vara, heheh.

Helena, arrangerad vänskap i sin bästa form, Elsa är en sann guldklimp! :)

Hanna, det var det jag också misstänkte, nu ska han allt få höra.