16 sep. 2011

En fredagsfavorit

När jag har bråttom hem och inte hinner flanera i allsköns ro mellan Alkos hyllor efter jakt på nya smaker, så tyr jag mig till några gamla godingar istället. Detta är en av dem.



Raimat Abadia från det ovanliga* spanska vinområdet Costers del Segre har en kryddig smak med inslag av plommon, ek och lite söt lakrits, och är underbart värmande med sin svaga strävhet en stormig höstkväll. Vill man servera mat till passar en mustig lammrätt bra till, eller varför inte rejäla köttbullar? För knappa 9 juuråsar vågar man prova sig fram till sina egna favoritkombinationer.


* hur man nu tar det förstås, men på Alko finns det inte så många producenter därifrån

2 kommentarer:

Nickby rapporterar sa...

Ok, nu bev jag sugen på mat och vin. Jag tror inte att det är helt okej att åka hem vid tiosnåret? Ha ett skönt veckoslut! Micaela

Linda sa...

Äh, visst kan man det, du kan ju lite kolla mailen och så hemifrån ännu sen? Distansjobba eller vad det heter? Men vinflaskan ska man nog inte korka förrän...lunch kanske?