22 sep. 2011

What´s cooking

När det är höst måste man äta grytmat. Jag tror det finns en lag på det, faktiskt.



Karelsk stek är inte det mest spännande i matväg, men gott, mättande, billigt och väldigt enkelt. Man bara choppar upp, slänger i och låter vara i ugnen resten av dagen* - voilá!


* i recepten står det ofta 200 C och 2-3 h, men jag tycker det blir bättre med 150 C och 5-6 h. Så brukar jag ha i lite morot och kålrot också för att dryga ut.

7 kommentarer:

Hanna sa...

Jag har aldrig testat laga en riktig gryta men det är ju så gott! Är det verkligen så där enkelt?

m sa...

jep - gryta ska det vara just nu - det tycker jag också. Jag var hemma på lunchpausen och satte på grytan. Nu är middagen (för en gångs skull..) klar när alla kommer hem (eller så är den vidbränd...)

Linda sa...

Hanna, jo, det är superenkelt, nästan så att den gör sig själv liksom!

m, jag är säker på att din gryta blev alldeles himmelsk och inte alls någå vidbränd!

Hanna sa...

Vad skall man förresten göra om man inte har någon gryta att laga den i?! Kan man använda en kastrull? Eller en ugnsform?

Linda sa...

Hm, svår fråga det där. Jag skulle satsa på en ugnsform. Men du, lägg en gryta på julklappssönskelistan! Vi har en Le Creuzet i modell större, och den har vi varit otroligt nöjda med.

muminmamman sa...

Jag blev så inspirerad att jag köpte ingredienser idag, imorgon blir det långkok!

muminmamman sa...

...och ja, jag tror också det finns en lag på gryträtter om hösten!