31 okt. 2013

Halloween maten

Är som jag nångång sagt lite barnsligt förtjust i olika anledningar att fira, anything goes, halloween, alla hjärtans dag osv- och särskilt när man kan fokusera firandet på mat och dryck. Den kommersiella aspekten ger jag inte så mycket för.

Kasper och Jesper och Jonathan
Idag var huvudrätten panerad fisk med vitlökssås, serverad med couscousfyllda jack o'lanterns gjorda av gul paprika. Ganska retro!


Det där i mitten är ett löv, för den som undrar

Sen kokade jag och puréade innanmätet från pumporna vi karvade ur med barnen, blandade med ägg, mjöl, grädde, socker och kryddor och hällde upp i ett pajskal. Efter en knapp timme i ugnen var den klar, och fick tjänstgöra som efterrätt tillsammans med en klick vaniljglass. Gott! Och bäst av allt- den är antagligen inte alls sämre imorgon.

Sambon Vad säger jag, Maken!fick en god riesling han, höh.

Däremot blev spökmuffinsen jag bjöd min besökande Stockholms-kompis Jennifer och hennes kids på tidigare idag ingen hit, sådär utseendemässigt alltså. Såhär hade jag tänkt mig dem. Men så blidde de verkligen inte, och ingen bild blev det heller. Hur i världen får man frostingen sådär hög och fluffig liksom?

Soffpös


 Så nu ligger jag här och funderar på det. Borde kanske ha checkat det med den här bruden, hon verkar ha koll på sånt - och förresten, om jag vinner boken hon lottar ut, så ska jag ge den till min fina, fina kompis Sara*.

 *Vanligtvis är det oftast jag som bjudit henne på mina bakverksalster, både lyckade och mindre lyckade - och det skulle sitta fint med lite pay-back, haha! Helt officiellt kan hon fast få den i födelsedagsgåva. Vill nån annan vara med i utlottningen så hinner man säkert ännu, för tävlingen pågår ännu en stund.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså wow Linda du är nog så duktig. Blev riktigt inspirerad av dina pumpor och köpte en åt oss och tack vare dej förstod jag också att ta till vara de goda fröna:) Skall snart rosta dem. Skulle du villa dela med dej receptet på din fina pumpkin paj, den ser så läcker ut. Ps. Ännu Grattis till graviditeten, du ser vacker ut. H. Jennifer (skulle vara trevligt att ses nåt tag, var ju superlänge sen Melvin och Lycke senast sågs :)

Anonym sa...

Hiihii! Oj söta öde !;) Om jag får boken till present så skall jag visa vad jag går för och börja baka så gott jag kan och du får bli min testkanin!..om du vågar?
-S-

Anonym sa...

Hej, jag kollade in receptet. Marängen har för lite socker för att den ska bli spritsbar, därför verkar man ha kompenserat med gelatin för att få någorlunda konsistens. Det låter lite bökigt. Du kanske inte vispade den tillräckligt hårt innan du tillsatte gelatinen, men det är å andra sidan inte särskilt svårt att fucka upp en maräng - så det är helt mänskligt. Kanske var gelatinet för hett och borde ha vispats ännu en liten stund för att bli fluffigt. att baka lchf är kemi på hög nivå.