19 nov. 2013

Om graviditet och hår

Graviditet ett – inga nämnvärda förändringar i kalufsen alls, såvitt jag minns. Det är ju dock tio år sedan, så det kan hända minnet sviker.

Graviditet två – inte ett hårstrå föll från mitt huvud under nio månader, mycket märkligt. Aldrig har jag haft så tjockt och glansigt hår som då, väldigt nöjt. Detta gällde dock enbart på de nordligaste områden, för på benen slutade håret växa helt. Minns hur jag hade bokat in en depilation av vaderna hos en kosmetolog, och hon skickade mig hem igen med oförrättat ärende – det fanns helt enkelt inget att jobba med. Rätt idealiskt  läge på det hela, måste man ju tycka.

Graviditet tre – lossar hår som förut, varken mer eller mindre. Eventuellt känns det som lite mer, eftersom mitt hår växt med god fart och börjar bli rätt långt igen. Däremot kan jag med glädje notera att jag inte behöver tvätta håret mer än en till två gånger i veckan, jämfört med varannan dag som tidigare. Det blir helt enkelt inte fett! Mycket skönt och framför allt tidsbesparande – att gå i duschen nu går ju på två röda då man inte behöver smeta och vänta med allt shampoo, balsam och jox.

Dagens: Mulberry-fyndklänning från Åboroadtrippen
 - mycket skön i stretchig kashmir och bomull
 
Väldigt underligt, och fortsättningsvis lika fascinerande det här med kroppens reaktioner på att bära ett barn. Och det kan man ju räkna ut att det är olika från person till person, men att det kan skilja sig också från den ena gången till den andra för samma mamma tycker jag är lite intressant. Skulle vara skoj att höra också ifall nån här varit med om liknande hårupplevelser?

10 kommentarer:

Hanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hanna sa...

Mitt hår blev inte heller alls fett under graviditeten. Jag tvättade det typ en gång i veckan bara för att, men det skulle nog inte ens ha behövats då. Tjockare och lockigare blev det också.

Linda sa...

Jag hade precis lika som du under graviditet nummer två! Tjockt och fint hår och typ inga hår på benen. Idealiskt! :)

Anonym sa...

Ljuvlig mage! Har redan mega babyfeber, fast vår lilla bara är 8 månader. :D

smultronmamman sa...

Var så lyxigt med håret som hölls rent, idealiskt när man hade skyndsamt till jobbet. Benena likaså, men efter första blev det värre än någonsin då det började växa igen.

Helena S sa...

Precis som du nu så slapp jag med Stelios tvätta håret. Det var snyggt och glansigt men blev mörkare. Några månader varade det, så nu har jag ett 5 centimeters område som ser ut som om jag skulle ha färgat håret mörkbrunt och låtit det växa ut. Min frissa hade aldrig sett på maken när hon upptäckte det. Nu tvättar jag igen var och varannan dag och håret har återfått sin karamellfärg.

Åsa sa...

Normalt tappar jag hår så att jag tror jag skall bli skallig, men under graviditeten var håret tjockt och fint. Och blev inte fett heller som normalt. Och dessutom mådde min hy väldigt bra då jag var gravid. Så för hårt och hyns del skulle jag kunna vara gravid hela tiden.

Catta sa...

Precis som många andra här ovan nämnt, mådde mitt hår fantastiskt under graviditeten. Knappt ett hårstrå lossnade och det var tjockt och växte i grym fart. Och blev dessutom inte smutsigt! Tvättade håret kanske en gång i veckan. När jag slutade amma blev håret normalfett igen, buu.

Fru F sa...

Jag fick under båda graviditeterna tjockt och glansigt hår som endast sällan behövde tvättas. Tyckte också att det blev ännu tydligare andra gången. Men ack, så det lossade sedan! C 4 mån efter förlossningen försvann både hår och glans...

Fru F sa...

Jag fick under båda graviditeterna tjockt och glansigt hår som endast sällan behövde tvättas. Tyckte också att det blev ännu tydligare andra gången. Men ack, så det lossade sedan! C 4 mån efter förlossningen försvann både hår och glans...