18 nov. 2013

Saffranskladdkaka

Fick en förfrågan om saffrans- och vitchokladkakan jag bjöd på igår. Den hör verkligen till mina favoriter såhär vinterhalvåret, krämig och len inuti, småfrasig utanpå, och med en lite annorlunda smak - och totalt busenkel att röra ihop.


Här får ni receptet, varsågoda!

100g smör
100g vit choklad
0,5 gram saffran
2 ägg
2dl socker
1tsk vaniljsocker
2 1/2dl vetemjöl

Smält försiktigt smöret och den vita chokladen. Tillsätt saffran. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Häll i chokladblandningen och blanda. Sikta ner vetemjölet och vänd sedan ner det med en slickepott. Häll smeten i en smord form, gärna en sån med löstagbar kant.
 Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna. Servera med vispgrädde eller glass!


4 kommentarer:

M sa...

Tackar!

Sandra sa...

Tyckte massor om bottnet o förstås hela laxpajen, sku vara super om du kunde sätta ännu den? Tack ännu för mysig brunch!

Linda sa...

M, varsågod!

Sandra, laxpajen var basically denna, förutom avocadon. Ja, och så bytte jag purjon mot sånär mindre vårlök. http://www.ica.se/recept/laxpaj-116813/

Pia sa...

Tack för en fin brunch! Och tack för kakreceptet, ska absolut testa i helgen. Åh, att jag inte smakade på den! Jag som älskar saffran..