22 nov. 2010

Som balsam för själen

Vanligtvis skulle jag syfta på vin, men det finns nåt snarlikt i bröd. Att låta doften av en nybakt limpa sprida sig i huset, hålla de otåliga fingrarna i styr medan den svalnar, och till sist få bre ett rejält lager riktigt smör på och bara njuta.



Dagens bröd. Lite kompakt blev det, men smaken, smaken - slår industrimömmöbröden med 100-0!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Recept !

Maria L sa...

Jag komppar anonym, recept!

Anonym sa...

Hahaa, vi tänker alla samma tydligen; recept tack! Ser så otroligt gott ut! Har du bara format brödet eller lagt i någon form?

Linda sa...

Äsch då, det var receptet som stod på baksidan av nån färdig mjölblandning, åkte redan i sopisen. Oftast brukar de recepten funkka riktigt bra. Men det behövde inte läggas i nån form, utan jag delade bara degen i två bitar, knådade ut i två ganska höga limpor, skar ett par ränder i dem och det var det med det.

Sambon sa...

Va, två bitar? Haha, så den andra måste ligga i frysen! Namnam.