Ärterna ska läggas i blöt i god tid, dagen före
Sen hackar man i lite kryddor...
... och låter koka nån timme så är det klart.
Vill man kan man slänga med lite skinka.
Vill man kan man slänga med lite skinka.
6-åringen slevade i sig TRE portioner - det om nånting är beviset på att det blev gott. Sen kunde man inte gå in i hans rum mera den kvällen utan att avlida.
6 kommentarer:
Det är ju det som är nackdelen med ärtsoppa, tyvärr! För gott är det. Har heller aldrig testat på att koka egen, men det verkar ju vara hur enkelt som helst!
Bra ide och göra egen ärtsoppa. :)Skall oxå ta och testa det!
Hej Snigeln!
Jag hittade din blogg för ett tag sedan, har inte kommenterat förut. Tack för trevlig läsning!
Jag blev också inspirerad av din ärtsoppa, kan du dela med dig receptet, please? Jag skulle gärna laga enligt ett sånt recept som nån redan har testat, känner mig för lat för att googla och testa :-)
En skön helg, önskar
Anna
Här gillas oxå hemlagad ärtsoppa - jag har lagat med rökt griskött i. Gott men var inte så fiffigt att frysa ner. Köttet blev konstigt. Hört att du kokat marchmallows i dag ??? kan det stämma??? o hur gick det?
Båda Hannorna, det är både gott och superenkelt!
Anna, jag länkade till Tastelines sida, kolla ordet "egen" och klicka på det så kommer du dit. Skulle dock koka soppan lite längre än vad receptet säger, de var lite på fasta sidan i min smak.
M, här blev det inget över att frysa, men bra att du sa så ska jag passa upp nästa gång! Och jo, marshmallowsen, hmm... Ska blogga om det lite senare, håll utkik. :)
Hemmalagad ärtsoppa är något helt annat än butikens. Fungerar även bra med soijakross i stället för kött. :)
Skicka en kommentar