11 nov. 2011

Nu får man och ska man

Nu är det november, och startskottet för glöggsörplandet har äntligen gått. Jag tycker personligen mest om ganska traditionellt kryddade glöggar, men brukar ändå inte kunna låta bli att testa även de märkligaste av chili och chokladglöggar, bara for the fun of it. Jag ska försöka publicera mina omdömen här på bloggen under kommande fredagar som motvikt till de vanliga vinerna. Låtom oss nu inleda med en klassisk variant från Tyskland.



Gerstacker Bio Glühwein* görs på ekologiskt odlade ingredienser rakt igenom -druvorna (Montepulciano och Sangiovese), sockret, kryddorna, hela köret. Det känns bra. Stilen är lite annorlunda än våra typiska nordiska glöggar, som är väldigt söta och tjocka - här är framtoningen mer vinös och kryddningen lite diskretare, men med tydliga inslag av söta russin, nejlika och kardemumma. Priset för den litersstora flaskan ligger på knappa 9 euro. Slutdomen lyder sålunda: prisvärt och gott i vuxen smak, och värmer skönt en frusen och trött fredagssjäl.

*den enda ekologiska glöggen på Alko i år!

2 kommentarer:

Moa sa...

Härligt med glögg, tack för tipset! Jag tycker ofta de vanliga finska och svenska glöggarna är alldeles för sötsliskiga, kanske denhär är mer i min smak då.

Linda sa...

Moa, jag tror du kan gilla denhär isf, den är mustig men inte sliskig alls.