8 apr. 2012

Viktig fråga

Hörni, jag har undrat och undrat hela påsken - vad äter man som dessert en vårlig högtid som denna, om man inte äter pascha eller memma? Som typ i Sverige? Put me out of my misery nån, och upplys mig om detta!

10 kommentarer:

AnnaK sa...

I husis rekommenderades pavlova, vi körde med det. Supergott:)

skrutte sa...

jag håller mig till choko - duger bra! förstår mig inte heller på de där "påsk-godsakerna"

Melli sa...

Svärmor hade gjort god kaka, nåtslags bullbotten och kvargblandning (stel) på det.

Igår åt vi citronmarrängkaka.

Melli sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mamma sa...

Vi fick nog memma av svärmor men själv lagade jag den här:
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/108400-vadelma-sitruunajuustokakku

Ersatte naturella kvargen med Valios smaksatta kvarg, Vitchoklad-Lime (som jag tycker smakar lite pasha så det blev påskigt). Super gött!!

Linda sa...

AnnaK, kan inte med maräng, för sött!

Skrutte, men jag GILLAR memma, och pasha går an det också. Nå, fast nog slank det ner en hel del choko också. More is more!

Melli, det låter gott, både bullan och citrongrejen (fast jag just sa att maräng är för sött, kanske måste jag ta det tillbaka...)!

Mamma, ska kolla upp, tack för linken!

Unknown sa...

Här hos oss bakade vi påsk muffins med påskägg snabbt och enkelt!

Fin blogg du har hittade den igår!

Anonym sa...

Jag blandar kvarg, grädde, citronsaft och -skal, socker, ev. vanilj. Blir jättegott och lite som pasha, men godare tycker jag. I år hade jag också hemlagade romrussin som jag lade på toppen av varje portion + några påskgodisar. Mums! Och grattis i efterskott!

Mippe

Hanna sa...

Jag bakade en citronkaka och åt glass med den. Recepten finns här: http://eleviina.blogspot.com/2008/05/siken-sitkaat-kookos-sitruunapalat.html

Linda sa...

Livet på mellangård, tack, jag har inte tänkt på muffins, men mitt mellannamn är typ muffins, så det måste jag testa nästa gång! Och tack!

Mippe, det låter enkelt och gott. Och tack!

Hanna, ska kolla in det, tack.