5 dec. 2012

Fejdar galan

Vår vanligtvis så lugna och lättskötta dotter driver oss till vansinne om nätterna. Läste på lite, och misstänker nattskräck- hon fräser, slår och sparkar, är totalt onåbar och otröstlig. Som förbytt. Och det är vi föräldrar också, vi ser ju i kors efter bara några nätters vak*. Den enda som mirakulöst sover sig igenom showen är storebror i sängen ovanför. Så jag backar härmed ur Bloggalan, då jag inte haft energi eller tid att klura ut varken outfiter, masker eller biljetter eller nånting. Hoppas ni alla som är på väg (vem är på väg, är du?) har en skojig kväll!

Hinkar koffein på kontoret
*hon har alltid vaknat ofta på nätterna, och vi har vanan inne att springa av och an mellan sovrummen upp till 6-7 gånger per natt. Men back in the days, då vi ännu hade tutten i bruk, så var det bara att pilla in den tillbaka och så sov alla sött vidare. No biggie. Men detta tar knäcken på oss, hennes attacker varar hur länge som helst och inget hjälper.

8 kommentarer:

mia sa...

Det kanske känns som ett stort bakslag, men har ni övervägt att ta tillbaka tutten? Hon kanske inte var färdig för den separationen ännu? Tycker vi försökt göra en del grejer för tidigt men eftersom vi (läs jag) inte orkat med striderna har jag helt kallt flyttat på det till senare tillfälle och då har det oftast gått betydligt enklare. Bara en tanke. Oberoende: kämpa på, det finns inget vidrigare än att inte få sin skönhetssömn om nätterna!

Catta sa...

Usch med förlorad nattsömn. Om det alls tröstar, så kommer jag att se på galan på soffan via livestream. Var påväg, men orkar helt enkelt inte...

Anonym sa...

Bloggalan känns lite passé annars också tycker jag. Det verkar vara många som struntar i hela grejan, lite been there och done that. Önskar dig en skön soffkväll istället!

Hanna sa...

Jag skulle gärna ha sett dig på galan ikväll! Men helt förståeligt att du stannar hemma. Låter inte alls roligt med nattliga kamper... Kämpekram!

Helena S sa...

Oj söta gullet! Så jobbigt! Hoppas hon kommer till ro snart!

Michaela sa...

När vi tog bort tutten av vår pojke så fick han en natt ett helt otroligt utbrott. Var helt onåbar och bara sparka och skrek och var helt hysterisk. När jag fick honom itvingad mjölk så kunde han lugna sig, halv timme senare. Senare hade han likadana utbrott före han sku sova. Helt hysterisk och bara skrek och slog och sparka. Då hade vi måsta ta bort spjälsängens ena sida (han klättra över). Jag tror att det blev för mycket åt honom på en gång och att han sen reagera på det sättet. Han hade det i lite på en vecka och nu har det inte hänt på länge.

Hoppas att det är nåt övergående för er med.

Anonym sa...

När det var som värst hos oss flyttade vi in båda barnen i vårt rum och voila, alla fick sova hela nätter i egna sängar! Ibland gör man vad som helst för att få samla lite krafter och ta itu med striden sedan när man orkar igen...

Lycka till!

Annika

Unknown sa...

Vår äldre dotter hade nattskräck i ett drygt halvår, och det var hemskt. Jag träffade tom. en psykolog, för håll på att gå i bitar, då vi inte sov (jag ammade samtidigt den yngre). Hennes råd var att hålla dagbok ett par nätter för att se vilken tid barnet vaknar (oftast alltid samma tid). När man vet det, skulle man väcka barnet ca 30min. före hon själv skulle vakna. Detta skulle hindra attackerna. Jag kom inte genast igång med detta och mirakulöst nog så gick attackerna efter psykologbesöket om inom ca 2 veckor. Men kan alltså vara värt att testa. För INGET funkadee annars. Hon skrek i 1-1,5 h och var totalt omöjlig att nå/trösta.
Kämpa på! Det går över som tur (fast jag avskydde att höra den kommentaren då!).
h. Tessa