12 dec. 2012

Tävling - för snart är det dags för bubbel!

Innan vi vet ordet av knackar den tjocka gubben på vår dörr, vi äter sill och prasslar med gåvopapper - och sen upplyses himlen strax av stjärnregn och det glödande tennet faller med ett fräsande ner i vattenhinken. Tiden går så fort, jag har inte alls hunnit med – innan jag blinkat är det väl påsk. Men ikväll ska jag ta mig i kragen och baka lussekatter, bara jag får saffranet inhandlat.

Jag vet inte med Lucia precis, men både jul och nyår är absolut tillfällen då vi i min familj gärna höjer ett glas skumppa, och i samarbete med spanska cavaproducenten Codorníu* får ni här möjlighet att delta i utlottningen av 12 cavaglas*.

Det ni ska göra är att berätta för mig om ert bästa jul- eller nyårsminne. Då får ni en lott. Vill ni ha två lotter ska ni också länka hit från er egen blogg, gärna med bilden nedan. Och hela tre lotter får ni om ni ännu går in på facebook och “gillar” Mikä Viini-sidan. Meddela mig sen i kommentarsfältet hur många lotter ni ska ha!En av de mest sålda cavan i Finland är faktiskt den lite äppliga, halvtorra Codorníu Clasico Seco* på bilden, som kostar under tian, och är jättegod att servera som aperitif med till exempel saltade mandlar. Eller till sushi, fisk och skaldjur. Ja, den är verkligen väldigt mångsidig, och kommer dessutom i flera olika storlekar!

Här kan ni läsa mera om deras sortiment i Finland.

OBS! JAG LOTTAR UT VINNAREN FREDAGEN DEN 21.12!

*så kan ni äntligen dissa dedär 5 udda glasen ni kanske har, och servera alla gäster likadana glas!

12 kommentarer:

Kylie Larsson sa...

Gillar på FB och här kommer ett litet rim om den bästa julen samt julklappen jag har fått. - 2 lotter tack

Det bästa julklappen som jag har fått någonsin;
Var förlovningsringen min.
Granen skimmrade på kvällen där.
I honom var och är verkligen kär.
15 år senare och kärlek som fortfarande finns.
Den bästa julen som jag minns.

kylielarsson@gmail.com


Maria L sa...

Hmm... lite svårt att komma på något enstaka minne, men tycker att det var lite fint hur mina skilda föräldrar och mammas sambo firade jul tillsammans med oss barn några jul, very 90s.

Gillar även Mikä Viini :) 2 lotter, por favor!

e-mail adress meddelar jag gärna vid eventuell vinst :)

Mimmuli sa...

Mitt bästa minne kommer från då jag var liten, och vi alltid väcktes av mamma för att åka till julottan, typ mitt i natten nästan. Man var sur och trött först, men sen var det så vackert och stämningsfullt i kyrkan att man helt glömde bort sitt dåliga humör!

Inkku sa...

Mitt bästa julminne är nog första julen tillsammans med pojkvännen. Det var iskallt både ute och inne, och vi satt mest framför brasan och myste.

Gillade också på fb.

Anonym sa...

Mina bästa julminnen är från barndomen.
Vi firade rätt så traditionell jul varje år. Festlig men samtidigt hemtrevlig-stämning. Min dag började säkert kring kl 6/7 , spänning i luften, årets bästa dag, så vem vill eller kan sova då?Genast när jag fick lov for jag och väcka mormor &morfar och efter det rullade det på med morgonbastu, glögg vid julfreden, mandeln i risgrynsgröten, julkyrka, festmåltid och på kvällen höjdpunkten, julklappsutdelning! ibland kom t.o.m julgubben på besök :) alltid lika spännande!

Men en gång var det inte bara en julgubbe som kom utan, allt som allt tre! ...då blev jag nog lite skeptisk.. ;).

Sen minns jag en jul, när Christoffers farfar höll julgudstjänsten (får jag en bonuslott ;) ? )

Gillar mikä viini & dig!
-Sara-

Anonym sa...

Mitt bästa julminne var då jag samma dag fick veta att jag väntade vårt första barn. Kände mig lite helig nästan. :)

Jag gillade MikäViini, så två lotter tack!

h. Jenny S.

Pia sa...

Gillar på fb och länkar.

Mitt bästa julminne är från när jag var riktigt liten och fick fira julen hemma med hela tjocka släkten; mamma, pappa, bror, kusiner med föräldrar, mommo, moffa, fammo och faffa. Alla i ett rum, glädjen, värmen, den goda maten, paketen, brasan i spisen. Visst var det ju paketen som räknades mest när man var liten, men jag minns att det kändes lite speciellt att samlas alla så där i ett stort gammalt hus och än idag kan jag komma ihåg känslan och jag önskar att jag kunde ge min dotter samma upplevelse. Det är ju det som julen går ut på, att mysa och ha det trevligt med alla de man älskar mest.

Linda sa...

Har som de flesta många fina julminnen. Mindre fina nyårsminnen. Vi har mer eller mindre tillbringat varje nyår de senaste 10 åren med nån i familjen sjuk. Lunginflammation, spysjuka, flunssa och senaste år två små med vattkoppor. Men i år tänker vi alla vara friska och skåla i skumppa! :)
Ett fint julminne är för 5 år sedan när jag plussade på stickan morgonen före julafton. Minnesvärd jul med en fin julklapp i magen.

Åsa sa...

Det finaste julminnet är jularna som barn på mormors lande. Hela tjocka släkten tillsammans, svinkallt, skidåkning på isen, lyktor i snön och så julgubben såklart.

Anonym sa...

Jag är egentligen inte en s.k. julmänniska, faktiskt. Eller njaa, visst är det trevligt att fira jul med sina nära och kära och nog är det trevligt att ge och få presenter, men fjäsk, det gillar jag inte. Ideal jul skulle vara om vi alla på riktigt bara skulle koppla av och njuta av lugnet & livet.
Mitt absolut bästa julminne är när jag var liten och fick vara jultomte hos min 85 åriga farmor. Det var så spännande att vara jultomte. Min farmor var en underbar människa. Hon fick mig att tro att hon trodde att jag var en alldeles riktig jultomte. Hahah!
Den kommande julen kommer säkert också att vara underbar för jag får fira den med min söta lilla gulligullan, min 1,5 åriga dotter.
Hoppas även du får en riktigt härlig jul!
,Heggis

Anonym sa...

Bästa nyåret var med bästa flick kompisar när vi lovade att vi nog ska bli något när vi blir stora. O bra blev det trots att vägarna inte alltid var deblättaste.
Ina

Maria - muminmamman sa...

Mitt bästa julminne (åtmintone ett av dem) är från sent 80-tal och är då jag önskade mig ett My Little Pony stall och en frisörBarbie i julklapp. Hela julen var jag nervös över vilken dera jag kulle få och så gick jag och fick dem båda två! Då kände jag mig som världen lyckligaste lilla flicka! Materialist? Javisst! Och traditionen fortsätter genom att våra flickor nu har önskat sig MyLittle Ponies i julklapp!!