21 feb. 2013

Sportlov, dag fyra

Bästa sportlovsdagen i raden! Vi åkte till Tallmo Skidcenter* i Sibbo, och efter några "nej, jag kan inte" och "nej, det går inte" så både kunde han och gick det - hur bra som helst!

 

Och det var roligt för mig också - inte vad man kan säga om precis ALLA barn-aktiviteter. Jag är nämligen inte en så lekfull typ, och är inte påhittig eller rolig alls i den meningen. Visst bygger jag pliktskyldigast snögubbar, pusslar ibland eller spelar Afrikas stjärna. Men helst gör jag mina vuxen-grejer, i lugn och ro. Jag är ingen särskilt bra barn-underhållare, och har inga ambitioner till att bli det heller - och därför blev jag så upplyft av denhär dagen, för det var faktiskt jätteroligt att kunna göra nånting som båda fann givande - och jag antar att det bara blir mer av sånt ju äldre barnen blir. Hurra!

*rekommenderar! Tog inte länge att köra dit, snabb och vänlig service, moderata priser och passlig backe för barn/förälder-kombo som vi.

5 kommentarer:

Morzan sa...

Precis så har jag också börjat känna - att gå till skidspåret och simhallen med vår sex-åring är t.o.m. roligare än att gå ensam. Härligt då dom växer (fast hemifrån får dom aldrig flytta ;)

Linda sa...

Morzan, simhallen måste vänta lite för vår del - det gick bra tills han var just kring 6, men nu börjar jag tycka han är lite för stor för att komma med mig till damernas sida, och ändå lite för liten för att gå ensam på herrarnas. Men slalom, och också ridning, det är jag superglad över!

Morzan sa...

Vi köpte flataskidor åt W från Lafkan (hela paketet för 40 euro) och nu vill han inte göra annat! Han tycker flata är roligare än slalom och skrinning och simning, och igår skidade vi fem km, idag tre. Lönar sig att prova det också!

Linda sa...

Julgubben hämtade flataskidor åt S, men han däremot var djupt besviken på hela grejen. Han åkte fem meter, och muttrade ilsket att "det här är ju helt idiotiskt", och sen har han inte velat se åt dem... Tänkte om jag sku skaffa mig flatan till nästa vinter, så kanske det är roligare, om man har sällskap?

morzan sa...

Kanske vi borde gå tillsammans alla fyra, grupptryck är bra. W:s besatthet beror helt o hållet på att hans kusin på 7 år också gillar det mycket, så W tror nu flata är coolare än breakdance, typ ;)