11 apr. 2013

Hej

Jag är här igen. Behövde en liten paus, fast den blev lite längre än jag tänkte först. Det händer så mycket, både bra och dåligt, att jag inte själv riktigt hängt med utan mest bara försökt ta en dag i sänder och stupat i säng strax efter barnen på kvällen.

Men NU, nu har jag ältat och gråtit och funderat färdigt, tror jag, och nu tar vi nya tag.  Nu orkar jag inte vara ledsen och orolig mera, utan vill vara glad och som vanligt igen - ska försöka mitt bästa.  Och jag tror faktiskt på det där, att man måste låta sig vara ledsen först, så länge det nu tar, och inte vara rädd för sina känslor fast det känns jobbigt. Och sen kommer det en dag då man känner att det räcker, att det börjar svänga lite grann. Vet ni? Och man kan faktiskt bestämma sig för att inte tänka så mycket med hjärtat, utan tänka lite med hjärnan också - att bara försöka kall-analysera situationen, att lista upp allt bra i sitt liv och fokusera en stund på det istället. Och nu är jag där.  Som tur, för hemskt mycket längre hade jag inte stått ut med.

Nu tänker jag mest se fram emot roligheter, och låta det andra vara: veckoslutet med barnen, träffa vänner (har inte sett nån på flera veckor!), äta gott och sätta mig in i lite nya jobbgrejer*.


 Aj vaddå för nya grejer, kanske ni tänker? Nå, jag har ett nytt jobb sini! Jag börjar på måndag, och är otroligt peppad! Och jep, ni läste samma för en tid sedan, jag vet, men då visade sig vara mest en ny titel det handlade om, och ganska samma arbetsuppgifter som förr. Besvikelsen, alltså... Men nu är det helt nya vindar som blåser, äntligen!

12 kommentarer:

Catta sa...

Kram! Du har nog rätt, man får vara ledsen så länge det känns så, så kanske processar man saken på ett annat sätt. Hoppas det känns bättre snart! Och spännande med nytt jobb! Vill gärna höra mer!

Pia sa...

Jättemycket hej! Så roligt att du skriver igen. Tyvärr är snön ännu också uppe till bänkhöjd på ridbanan, men jag jobbar på det.. ett spadtag i taget, hehe. Lite som med tunga känslor, därunder finns nog mjuk mark igen. Kram!

Pia sa...

Och glömde alldeles: grattis till jobbet! Så spännande!

Helena S sa...

Ska bli så roligt att se dej!! Jag försöker finna mig själv igen med lite positive thinking, funkar ganska bra men du har rätt, man måste få gråta, grunna och grämas klart först. Kram!

Hanna sa...

Roligt att du är tillbaka. Och bra att det känns ens lite bättre. Grattis till nya jobbet också :)

Åsa sa...

Trevligt att det känns bättre och grattis till det nya jobbet!

Anonym sa...

Grattis till jobbet, berätta gärna mera sen när du orkar och hinner och får!

Sandra sa...

Klart man skall få vara lessen! Annors spricker man ju! Hoppas allt ändå blir bra vad det nu än må vara! O grattis till nya jobbet! Säkert kiva att få utvecklas och få göra sin egen grej utan att det alltid har med barn och familj att göra! Hoppas ni får ett skönt veckoslut!

Malin sa...

Åååh, nytt jobb, nya möjligheter - grattis!

Och kramar härifrån också <3

Maria M sa...

Hej. Hoppas det börjar se ljusare ut snart. Kramar!

Och grattis till jobbet!

smilla.ratata.fi sa...

Ledsenhet behövs ibland, tror inte alls på att förtrånga och förringa sorg. Frågan som alltid gäckar mig gällande egna sorger är dock: var går gränsen mellan välbehövlig sorg och överdrivet ältande?

men bra att det känns bättre. Och våren! Våren blir mer sann hela tiden.

hannahnorrena sa...

Know the feeling. Hang in there och lycka till!