15 apr. 2013

Liten blir stor - fråga om nattning av två

Nu har vi äntligen fått killen flyttad in i sitt eget rum. Så konstigt det känns! Det var på nåt sätt skönt att ha dem båda tillsammans, nära. Då visste man precis var man hade dem, och när man gick in hos dem på natten så kollade man ju båda på en gång, fast det oftast var den mindre som gnydde och gnällde.

Först ville han inte, utan tyckte det kändes bättre att få dela rum med lillasyster som hittills. Men när det gått nån vecka (och vi redan börjat se det där fjärde rummet mer som ett gästrum/arbetsrum) började han prata om att han nog behöver lite egen lugn och ro, och att det är så irriterande när syrran ligger och sjunger och hummar vid läggdags. Nu i lördags röjde vi således upp i rummet, skaffade en ny säng och taklampa och gav klartecken för honom att flytta in om han så behagade. Och det gjorde han ju.Nu till pudelns kärna - hur i all världen lägger man barn som sover i skilda rum? Hittills har det varit lätt, för båda har haft läggdags vid åtta, och fått höra gemensam saga. Sen har vi släckt lampan, och jag har sjungit några vaggvisor innan jag kramat godnatt och gått ut ur rummet.

Men nu, ska man läsa skilda sagor, och ska den ena då vänta i sitt rum medan man nattar den andra, eller ska de gå olika tider och lägga sig eller vaddå? *konfys*


7 kommentarer:

Sofia sa...

Vi läser gemensam saga i vårt sovrum, och så går barnen till sina egna sängar. Nu delar dom ju rum, men samma skulle funka om dom inte gjorde det. Sen puss puss och kram kram och täckena på och lampan av.

Anonym sa...

Är rummen belägna brevid varandra? Då kan du sitta utanför dörrana och högläsa :).

Morzan sa...

Vi gör som Sofia, läser åt båda i vår säng. Sen är det alltid "ryggsäckstransport" till den egna sängen - den som springer bort från vår säng medan den andra förs, blir inte buren på ryggen. Så är det puss o kram o " vad ska du göra nu, mamma?" och " du är den bästa mamman/pojken i hela världen" och så släcks lampan och ut. Vi blir liksom inte o vänta alls i deras rum.

Helena S sa...

Kanske den äldre börjar bli så gammal snart att han får vara uppe en halvtimme längre? Håller annars med kommentarerna ovan.

veronica sa...

Vi läser saga i vardagsrummet. Sedan får pojkarna sin gonattsång i sängen. Tar inte länge alls.

Ensamma mamman sa...

Jag läser för minimalen först och sen tar jag de större i soffan och så går de till sina respektive rum. :) Ibland har jag lyxen att få paus när storasyster läser för båda två.

Linda sa...

Men så roligt med era erfarenheter, tack! Nu när vi kommit in i det nya lite så verkar det funkka rätt bra att vi läser i den störres säng, säger godnatt, och går till den mindres för ytterligare nån kort vaggvisa och sen gonatt där med.