22 sep. 2013

Fråga bloggen om er och er respektives fritid

Eftersom detta ledde till grav oenighet i residenset ikväll måste jag låta frågan gå vidare: 
- Vad har ni respektive er partner för intressen, och till vilken grad engagerar ni er i varandras hobbyn?

Här en bild från en trevligare stund tidigare idag. Piknik funkkar alltid!
15 kommentarer:

Morzan sa...

Vi engagerar oss nog inte så mycket ivarandras hobbyn, men det blir väl lite så med små barn - den ena springer/jagar/fiskar/målar väggar medan den andra ser efter barnen...

Mia Forsberg sa...

Vi har en gemensam hobby och det är slalom. Nåja, och stugliv, om det nu kan räknas som hobby. Och så ligger vi och läser bredvid varann i sängen om kvällarna. Båda springer och maken kommer snällt med för att heja om jag deltar i lopp. Vi följer nog också med hur det går för den andra. Förhoppningsvis kommer vi att ha ännu mer tid för varandras och gemensama hobbyn i framtiden. Var detta svar på din fråga? Nu blev jag osäker...

Karin sa...

Vi tycker om att gå på museér och utställningar - det har blivit lite mindre med det sen vi fick barn men alltid nu och då försöker vi hinna med att gå och se något. Sen gillar min man att skeitta, så jag hänger ibland med till skeitparken och kollar då han o dottern åker. Sen läser vi mycket, ibland tilll och med högt för varandra.

Hanna sa...

Maken spelar fotboll och jag springer lenk nu och då, det är väl våra hobbyn just nu... Eller räknas att ha vinkväll med flickorna och gå på öl med killarna också som hobbyn?! Och involveringen av andra parten är obefintlig. Hobbyn är nästan som ett sätt att få egen tid tycker jag.

Melli sa...

Obefintligt intresse säger jag. Han klättrar ja potar i jorden och tittar på hur blomblden öppnat sig under natten.
Han "hjälper" då han hälsar på kanske två gånger i året (palstan ligger då ca. 800 m från huset..) med att äta upp det ätbara han hittar där.
Fast visst , i nödfall hämtar vi mull tillsammans, om han får låna bil. Men då väntar han nog i bilen vid butiken. :D
Jag.klättrar.inte! Inne är det smutsigt och ute för högt och farligt. ;)
Vi metar om vi får chansen. Dansade i tiderna och har en eller två gånger sprungit tillsammans (för typ 8 år sedan).
Han säger att jag borde skaffa en hobby. Jag skrattar kallt och undrar varför han då gnäller då jag pysslar på med de jag har (palstan och akvarien, sprungit har jag ju knappt gjort sedan våren. :/)

Anonym sa...

Min man sjunger spelar i en orkester, och jag skulle själv gärna ta upp mitt musikintresse igen, men hittar inte riktigt tiden. Så för min del blir det mest vardagsgrejer här hemma, bakning, böcker och en del sömnad. Och nej, vi är inte så delaktiga i varandras hobbyn, det är som nån annan sade här "egen tid".

Sofia sa...

Vi springer båda och engagerar oss i varandras träning. Han spelar tennis och spelade i ett "bänd" en tid, och det fick han nog ha helt själv. Jag målar, bygger och pynjar utan att han blandar sig. Han lagar mat och jag har åsikter. Som gemensam hobby brukade vi gå på husvisning, men iom barnen har det blivit. Mestadels gör vi saker tillsammans upplever jag

Catta sa...

Min man går på hockeymatcher, jag sjunger i kör. Tidigare spelade han i bänd, men det har tyvärr blivit. Han försökte ta med mig på några matcher, men nep, det intresserade inte tillräckligt. Han ser dock snällt på Eurovisioner med mig och engagerar sig förvånansvärt mycket i det. ;) Och visst gick jag på alla bändets keikkor i tiderna. Förra året gick vi aktivt på Musavisa varje torsdag, men iom babyns födsel har det inte lyckats i år.

Peppe sa...

Vi har inga hobbyn. Eller jag springer ensam och Maggan tränar på stranden utan mig.

Fast vi engagerar oss i varandras texter och videobloggar, om det räknas. Maggan läser det jag skriver (utom böcker, det är för lång för honom) och jag ger honom feedback på hans filmer, noveller och annat. Och så gör vi podcasten.

Malin E sa...

Vi promenerar och simmar tillsammans ibland, han går på punttis och jag på ledda timmar (inte på samma gym eftersom vi båda börjat före vi träffades). Har nog tänkt som så att när vi snart får barn så blir hobbyerna ett bra sätt att få egen tid. Och så ser jag fram emot vagnpromenader tillsammans.

Anonym sa...

Jag engagerar mig inte i min mans hobby, som stavas d a t a s p e l, och tänker aldrig göra det heller. Jag har inga hobbyer (finns inte tid eller man som står ut med musicerande eller symaskinstrampande), förutom att en stund var eller varannan dag läsa bloggar.

Helena S sa...

Vi har inga hobbyer just nu. Hinner inte med sånt när man har två små apor. Endast sporadiskt i så fall. Min man intalar ju sig att han skejtar (typ en gång per år de senaste tre). Vi delar ett gemensamt vinintresse och förr gick vi ju på keikkor men nuförtiden stänger jag helst dörren till sovrummet för lite egentid med en bok å då får han inte vara med. Han får gärna skejta utan mig men jag skulle aldrig gå med på att han var borta två-tre kvällar per vecka, eller reste långt bort för skojs skull så länge vi har småbarn.

Nickby rapporterar sa...

Vi delar hobbyn som är "vardagliga", tycker om att plocka svamp och bär, tycker om att påta i grönsakslandet.
Joggar, sportar, gör vi på eget håll. Mycket drivet av barnet, men jag tror nog att vi skulle göra så också om vi inte hade barn.

Linda sa...

Jättetack för alla era svar! Kanske det ger oss lite grund att diskutera vidare...

Alexandra sa...

Vi är båda frekventa gymbesökare! Får vi bara chansen så tränar vi gärna samtidigt, har dock märkt att vi nuförtiden sällan tränar TILLSAMMANS, då vi har helt olika upplägg i gymmet....